Karadeniz Ereğli Belediye Baş kanı Halil Posbıyık, Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Kent Meclisi Gençlik Başkanı, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.  Açılış öncesi bir konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık,  ihtiyaç sahibi insanlara katkıda bulunmak üzere AKM Nikan Salonu Yanındaki merkezlerine destek bek lediklerini belirterek şunları söyledi; "Bugün burada Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin öncelikli projelerinden biri olan 'Sevgi Çemberi' adını verdiğimiz projenin açılışında bizleri yalnız bırakmadığınız için sahsım ve emeği geçen tüm arkadaşlarım adına tessekkürlerimi sunuyorum. Kent Konseyi Kadın Meclisi gönüllük esasına dayalı olarak kurulmuştur. Meclisimizin amaçlarından birkaçını şöyle sıralayabiliriz;

YUVAMIZA DESTEK BEKLİYORUZ
Kent yaşamında hoşgörü ve uzlaşma ilkeleri içinde kent yaşayanları arasında din, dil, ırk, kültür, sınıf, eğitim, düşünce ayrımı yapmaksızın tüm kadınların kent yönetiminde karar alma süreçlerinde aktif olarak rol almalarını ve çözüm üretebilmelerini sağlamak. Kadınların toplumsal ve sosyal yaşamda rol ve söz sahibi olması için çalışmak. Kadın sorunlarını araştırarak dayanışmayı, yardımlaşmayı, karşılıklı saygı ve sevgiyi güçlendirmek amacıyla sorunlara çözüm aramak. Kadınların çözümler ve projeler üretiminde aktif rol almalarını ve etkin olmaları için çalışmalar yapmak. Yerel gündem oluşturarak faaliyetlerini yürütmek, gerekirse ulusal gündeme taşımak için çalışmak. Kente ilişkin temel stratijelerin ve faaliyet planlarının belirlenmesinde Kadın Meclisi olarak katkıda bulunmak görevlerimizden bazılarıdır. Bu amaçlar doğrutulsunda burada 'Kadın Meclisi'  'Sevgi Çemberi' adını verdiğimiz yuvamızı açacağız. Yuvamı-zın amacı kentimizde yaşayan ihtiyaç sahibi herkese sizlerinde katkılarıyla bir nebzede olsa yardımcı olabilmektir. Ger çek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak onlara katkıda bulunmak, büyütmek ve sürekliliğini sağlamak istediğimiz 'Sevgi Çemberi'ne katılmak isteyen herkesi yuvamıza bekliyoruz".

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE
Başkan Posbıyık ise yapılan hizmetin çok önemli olduğunu ve ihtiyaç sahibi kişilere destek olmak isteyenlerin irtibat noktası olabileceğini belirterek şunları söyledi; Kent konseyimizi ve bayanlarımızı kutluyorum. Çok akılcı bir olay gerçekleştirildi. Burada amaç; evde kullandığımız zaman içerisinde kullanımından vazgeçtiğimiz ama yardım ettiğimizde ise onu alan ihtiyaç sahibi vatandaşımızı utandırmayacak olan çok eski olmayan eşyalarımızın tümünü buraya getirdiğimiz takdirde gerçekten ihtiyaç sahibi insanlara ulaşacak. İhtiyaç eksikliğini ifade edemeyen insanlarımıza ulaştıracağız. Belediye olarak destek vereceğiz. Verilen eşyaların kıyafetleri kırtasiyeleri, bayan- erkek çocuk eşyalarını katkıda bulunmak için buraya getirelim. İnsanlarımızı mutlu etmek için herkesin desteğini ekliyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum.
AKM Nikah Salonu Yanında kurulan Sevgi Çemberi Merkezi'nin açılışı Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık ve davetliler tarafından yapıldı.