Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, ÖSS'ye hazırlanan ve dershanelere gitme imkanı bulamayan öğrencilere ücretsiz kurs verileceğini söyledi. Sezgin, ?Sosyal yardımlaşma kapsamında başlatacağımız bu kurslarda, maddi durumu olmayan öğrencilere de fırsat eşitliğini sağlamak istiyoruz? dedi.

Yesari Sezgin yaptığı açıklamada, ÖSS'ye hazırlanan ve dershaneye gidemeyen öğrencilere fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ücretsiz kurs verileceğini söyledi. Kursların tüm dersleri kapsayacağını ve Milli Eğtim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Erdemir Anadolu Lisesi salonlarında verileceğini anlatan Sezgin, "Zonguldak'ımızın köylerinde, mahallerinde hatta ve hatta yakın beldeleri ile bağlı mahallerinde okuyan öğrencilerimizde bu vereceğimiz kurslardan faydalanabilecek. Kent konseyi olarak çalışma ilkelerimizden olan sosyal yardımlaşma kapsamında başlatacağımız bu kurslarda, maddi durumu olmayan öğrencilere de fırsat eşitliğini sağlamak istiyoruz. Tamamen ücretsiz olan bu kurslar için şimdiden 20-25 kadar öğrenci müracaat etti. Müracaatlara göre, öğrencilere verilecek, dersler ve müfredatı belirlenecek. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak protokol ile Erdemir Anadolu Lisesi salonlarında verilmesi düşünülen kursları ay sonunda başlatmayı düşünüyoruz. Kurslar hafta sonunda yani Cumartesi ve Pazar günü olacak" dedi.
Sezgin, isteyenlerin Belediye Kültür Merkezi'nin ikinci katında bulunan Kent Konseyi Ofisi'ne başvurabileceğini söyledi.

EREĞLİ KENT KONSEYİ
ETKİNLİKLER DÜZENLİYOR

Ereğli Kent Konseyi geçtiğimiz günlerde Kızılay ile ortaklaşa düzenlediği kan bağış kampanyasının ardından Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi çalışmalarına yoğunluk verdi. 1 Mart tarihin de Kenan İmirzalıoğlu?nun da katılımı ile gerçekleştirilen uyuşturucu ile mücadele paneline Emniyet Amiri Zafer Ercan konuşmacı olarak katılacak.