Alaplı Anadolu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Korkut, Kent Konseyinde Engelliler Komisyonunun kurulmasına yönelik taleplerinin Konsey tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Alaplı Anadolu Engelliler Derneği Baş kanı İsmail Korkut, Kent Konseyinde Engellilerin sorunlarının yetkili mercilere iletmek çözümünü hızlandırmak noktasında Komisyon kurulmasına yönelik Kent Konseyine verdikleri dilekçenin kabul edildiğini belirtti.
Engellilerin konseyde temsil edilmesi ile sorunlarının iletilmesi ve çözümü için ilgili mercilere talepte bulunulması konusunda önemli bir mesafe kat edileceğini belirten Kokurt, "İlçemizde 500'e yakın engelli vatandaşımız var. Bunların sorunlarını tespit edilmesi, ilgili mercilere iletilmesi konusunda Engellilerin Kent Konseyinde temsil edilmesi için komisyon kurulması için Konseye başvuruda bulunduk. Kent Konseyi Yürütme kurulu toplantısında Engeliler Komisyonu kurulması talebimiz kabul edildi. Engellilerimizin komisyonda temsil edilmesi ile sorunlarının iletilmesi ve çözümü konusunda önemli bir mesafe kat edilecektir. Anadolu Engelliler Derneği olarak Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek ve Yürütme Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi. Engelliler Komisyonu ise şöyle oluştu: Başkan: İsmail Korkut, Başkan Yardımcısı Rabia Kural, Yazman: Nilay Yıldız Pertev, Üyeler:  Ramazan Te-zel, Fahri Kalaycı, Şaziment Özgen, Necla Vur