Zonguldak Kent Konseyi kentsel ve sosyal sorunlara müşterek çözüm yolu bulma amacıyla; 'Zonguldak konuşuyor' toplantılarına başlıyor. Diğer kentlerde örnekleri bulunan tartışma platformlarını örnek alan Zonguldak Kent Konseyi'nin ilk tartışma konusu 'Zonguldak'ta sağlık' oldu.
Zonguldak Kent Konseyi kentsel, sosyal, kültürel ve sportif sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik önerilerin çoğulcu bir katılımla tartışılmasını amaçlayan önemli bir adım daha attı. 'Zonguldak konuşuyor' başlığı altında sürekli yapılacak toplantılarda farklı konular, konunun muhatapları tarafından salon toplantılarında tartışılarak çözüme katkı aranacak.
Önümüzdeki günlerde yapılacak ilk toplantının konusu 'Zonguldak'ta sağlık' olacak. 17 Mart'ta yapılan yürütme kurulu toplantısında bazı büyük kentlerde örnekleri bulunan tartışma platformları  hatırlatılarak benzer bir tartışma platformunun oluşturulup oluşturulmaması tartışıldı.
Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin Bursa'da yapılan toplantılardan ve alınan sonuçlardan örnekler vererek Zonguldak'ta benzeri bir çalışmanın yapılması konusunda yürütme kurulu üyelerinin görüşlerini aldı.
Bu toplantıların yararlı olacağı sonucu görüşünü dile getiren yürütme kurulu üyeleri ilk tartışma konusunun ne olması gerektiği üzerine görüşlerini paylaştılar. Başkan Yesari Sezgin ve toplantıda hazır bulunan üyeler ilk tartışma toplantısının konusunu 'Zonguldak'ta sağlık' olarak belirlediler.  Zonguldak'ta son günlerde yer arayışı devam eden 500 yataklı hastane yeriyle ilgili tartışmalara ışık tutması dâhil birkaç başlık altında yapılacak toplantıda, Zonguldak'ta sağlık alanında yaşanan eksiklikler, sağlık tesislerine kolay ulaşım, hasta hakları, insan sağlığını olumsuz etkileyen çevresele şartlar ve sağlık taramaları gibi pek çok konusun da ele alınması bekleniyor.  Toplantıyla ilgili tarih belirleme çalışmaları devam ediyor. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin yaptığı değerlendirmede; "Çoğulcu katılımın sağlanabilmesi için Vali Erdal Ata ile görüşerek ortak bir tarih belirleme sürecindeyiz. Yapılacak ilk toplantımızın konusu hastane yeriyle ilgili tartışmaların da dâhil olduğu Zonguldak'ta sağlık. Çalışma takvimi netleşince kamuoyuna açıklama yapıp tarafları bu toplantımıza davet edeceğiz" dedi.