Hiçbir vergi, sigorta ödemeyen balıkçı barınaklarındaki ruhsatsız alanların yasak olmasına rağmen alkol satışı gerçekleştirdiğini belirten Koçaklı, devletin ilgili kurumlarını göreve davet etti.

Tüm restoran işletmecileri adına açıklamada bulunan Deniz Kulübü İşletmecisi Metin Koçaklı, Zonguldak'ta balıkçı barınağı olan yerlerde alkol satılmasına karşı olduklarını konuyu defalarca dile getirmelerine rağmen herhangi bir işlem gerçekleştirilmediğine dikkati çekerek, işletmecilerin senede binlerce TL vergi ve sigorta ödediğine dikkati çekti.

SORUNA BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNMALI

Zonguldak Valisi, Belediye Başkanı ve Zonguldak Emniyet Müdürüne çağrıda bulunan ve bu sorunun biran önce çözülmesini isteyen Koçakla, "Yıllardır devam eden "ruhsatsız" mekanlarda alkol veren yerlere bir çözüm bulunmasını istedik. Defalarca konuyu basın aracılığıyla gündeme getirdik. Ancak bugüne kadar en ufak bir işlem yapılmadı. Bizler, senede binlerce TL vergi ve sigorta ödeyen, yüzlerce insan çalıştıran mekan sahipleriyiz. Zonguldak'ta adı sözde "balıkçı barınağı" olan yerlerde alkol satılmasına bir kez daha tepki gösteriyoruz. Başta Valimiz, Belediye Başkanımız ve Emniyet Müdürümüz olmak üzere, bu soruna biran önce çözüm bulunmasını istiyoruz. Kentimiz liman bölgesinde bulunan çekeklerde ve balıkçı lokantalarında ruhsatsız alkol veriliyor. Yine Karakum mevkisindeki balıkçı barınaklarında kayıkları koymak için yapılan yerlerin "meyhane" gibi çalışması, onlarca mekan sahibini zor durumda bırakıyor. Hiçbir vergi, sigorta olmaksızın ruhsatsız çalışan bu mekanların bir an önce kontrol altına alınması gerekiyor. Aksi takdirde, birçok mekan kapanma noktasına gelecek. Yasal olmadığı halde, sağlıksız koşullarda, ruhsatsız işletilen bu mezbeleliklerin kapatılarak, gerçek işlevi olan balıkçı barınağına dönüştürülmesini bütün restoran sahipleri umutla bekliyor" dedi.