Kdz.Ereğli Kent Konseyi, Kent Konseyi Toplantı Salonunda Başkan Muhabbet Tezel, Yürütme Kurulu Üyeleri, Gençlik Meclisi Başkanı ve grup başkanlarının katılımı ile bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel, Ocak ayının ilk haftalarında Kdz.Ereğli?de bir etkinlik düzenleyeceklerini bunun ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde de kamuoyuna detayları ile bilgi aktaracağını belirterek başladığı açıklamasında, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş?ın Ereğli Kent Konseyi?ne yaptığı ziyaret ile ilgili de Yürütme Kurulu, Gençlik Meclisi ve Komisyon Başkanlarına bilgi verdi.

 

 

MOBESA SİSTEMİ

Mobesa Sisteminin yeniden gündeme getirilip sorunun çözülmesi için Ereğli Kent Konseyi olarak her türlü desteği ve organizasyonu yapmaya hazır olduklarını önümüzdeki günlerde ilçe yöneticileri ile bir araya gelerek konuyu masaya yatıracaklarını söyleyen Tezel, birlik ve beraberlik içerisinde ilçenin sıkıntılarının çözümü konusunda aracılık yaptıklarını belirtti.

Grup Başkanlarının yaptıkları çalışmalar ile ilgili Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kuruluna bilgiler aktaran grup başkanları ilçede yaşanan çeşitli sıkıntılara da değinerek çözümü konusunda ortak hareket edilmesi önerisinde bulundular.

 

SAĞLIK SORUNU

Özellikle sağlık konusunda ciddi adımların atılması gerektiği, son dönemlerde bölgede yaşanan kanser olaylarındaki artışa dikkat çekilerek alınması gereken önlemler ve çevre kirliliğine karşı devletin ilgili kurumlarının bu konudaki denetimlerinin arttırması yönünde çalışma yapılması karara bağlandı. İlçe merkezinde baz istasyonlarının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği bu yönde de çeşitli fikirlerin önerildiği toplantıda engellilerin yaşadığı problemlerden, Kurtlarsuyu?nun Ulutan Barajına akıtılmasında yaşanan sürece kadar pek çok konuda görüşme yapıldı. Bu tür toplantıların düzenli olarak yapılarak ilçenin sorunlarının yetkililere aktarılmasında köprü görevi kurulması hedefleniyor.