*Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun ve beraberindekiler kalabalık bir grupla gittikleri Kandilli’de büyük coşku ve heyecanla karşılandılar. Kandilli Beldesi, Kandilli Muhtarlar Derneği, Gökçeler Beldesi, Hema Kömür İşletme Müdürlüğü, GMİS Armutçuk Şube Başkanlığı, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi, Kandilli semt pazarı ve vatandaşları ziyaret eden Ali Uzun gördüğü ilgi karşısında duygulandı.

 

Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral’ı makamında ziyaret eden Ali Uzun çalışanlar ve halkla bir süre sohbet etti.

Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral’ın da bağımsız olarak seçildiğini ifade eden Ali Uzun, “Gördüğünüz gibi Nihat başkanda bağımsız olarak Kandillide seçilmiştir. Bu güç olan bir şey değildir. İnanıyorum ki 12 Haziran akşamı Zonguldak bir ilki gerçekleştirerek genel başkanlara bir mesaj verecektir. Vatandaşlarımızdan yoğun bir ilgi görüyorum. Buda beni çok mutlu ediyor. Bağımsız seçilerek bir ilke imza atacağız” dedi.

 

Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral ise Ali Uzunla çok eskilere dayanan bir tanışıklarının olduğunu belirterek, “Kendisini çok iyi tanırız ve severiz milletvekili olduğu dönemde ne zaman arasak yardımcı olmuştur. Hiçbir zaman bizi geri çevirmemiştir. Milletvekilliğinden sonra da görüşmelerimiz devam etmiştir. Yine bizim yanımızda olmuştur. Kendisine bu çıktığı yolda yürekten başarılar diler ve bu nazik ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Zaman zaman esnafın yoğun ilgisi yüzünden yürümekte güçlük çeken Ali Uzun her esnafın işyerine girerek destek istedi. Daha sonra Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak’ı makamında ziyaret eden Ali Uzun beldeyi de gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

 

GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu’yu tebrik eden Ali Uzun, “Maden işçisinin sesi olacağız. Bugün madenlerde çalışan işçilerin maaş farklılıkları, diğer yandan taşeron çalışmaların ocaklarda huzursuzluk oluşturduğunu görmekteyiz. Maden işçisinin kafası rahat, iş huzuru iyi olmalıdır. Zira başka işlere benzemez. Ufak bir dikkatsizlik acı sonuçlar doğurmaktadır. Devam eden toplu iş sözleşmelerinin bu anlamda bu ortamı sağlamasını diliyorum. İşçi açığı da bulunmaktadır. Madencimizle birebir ilgileneceğimizi bilinmesini isterim. Sorunları ele alıp oraya gidersek masaya yumruğumuzu vurup hakkınızı savunacağız” dedi.

 

TTK Armutçuk Müessese Müdürüne de ziyarette bulunan Ali Uzun çalışmalar hakkında bilgi alırken tertip olan işçileri de ziyaret ederek destek istedi.