Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin "Kültür Sanat Etkinlikleri Dizisi" devam ediyor.
Etkinlik çerçevesinde önceki akşam Zonguldak Valiliği'nin de katkılarıyla, çocuk kemancı Berfin Aksu, Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) konser verdi. Konser etkinliğine, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, ZKÜ Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Berfin Aksu'nun konser sunumunu üstlenen Esra Hangün, 11 yaşındaki keman sanatçısı Berfin'in şimdiye kadar verdiği konserler ve aldığı ödüller ile ilgili bir bilgilendirme yaptı. Üstün başarı göstererek kazandığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu'nda 6'ncı sınıf öğrencisi olan Berfin Aksu, Genç Girişim Yönetim Birliği'nin verdiği 2007 yılı "Geleceğin Büyükleri" dalında "Yılın Özel Ödülü"nü aldı.
2008 yılında Mersin Üniversitesi'nin düzenlediği "3.Gülden Turalı Keman Yarışması"nda birinci oldu. Aynı yarışmada, "Türk Bestecisini En İyi Yorumlayan Özel Ödülü'nü kazandı.
Küçük kemancı Berfin, kemanı "duygularını çok iyi ifade edebilen, içini titreten bir araç" olarak açıklıyor.İki bölümden oluşan konserde Berfin'e, Azerbaycanlı piyano sanatçısı Larisa Aliyev eşlik etti. İkinci bölümde yer alan anonim türkü "Sarı Gelin" eserini izleyenler oldukça beğendi. Konser bitiminde konuklar, küçük Berfin'i ayakta alkışladılar. Daha sonra Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ve ZKÜ Rektörü Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz, Berfin Aksu, Larisa Aliyev, Berfin'in babası ve eğitmenine çiçek ve çeşitli hediyeler verdiler.