Alaplı'da seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan ancak borçları yüzünden tezgahını satarak işsiz kalan 56 yaşındaki Mehmet Sait Akgün, doğuştan kalbinde delik, karaciğer, dalak da büyüme, nefes alamama rahatsızlıkları olan 3 yaşındaki kızı Medine'nin ameliyatı için destek bekliyor.
Mehmet Sait Akgün'ün 5 çocuğundan en küçükleri olan Medine Akgün'ün (3) doğuştan kalbinde delik, karaciğer, dalak da büyüme, nefes alamama rahatsızlıkları nedeniyle şimdiye kadar ard arda üç kez ameliyat geçirdiğini söyledi. Kızının tam olarak sağlığına kavuşabilmesi için bir kez daha kalp ameliyatı olması gerektiğini belirten Akgün, "Kızım Medine Akgün, doğumun hemen ardından rahatsızlandı. İlk olarak Alaplı Devlet Hastanesi'ne daha sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde kızımın kalbinde 2 delik, karaciğer ve dalağında büyüme, nefes alamama gibi rahatsızlıklar tespit edildi. Şimdiye kadar hayırsever iş adamlarımız ve devletimizin katkılarıyla Hacettepe ve Cerrahpaşa hastanelerinde kalp ve akciğer ameliyatları geçirdi. Kızımın tam olarak sağlığına kavuşabilmesi için bir kez daha kalp ameliyatına gerek duyulduğu bize söylendi. Ama ameliyat ettirecek durumum yok, şimdiye kadar kızımın sağlığına kavuşması için varımı yoğumu harcadım.  Evimin geçimini seyyar satıcılık yaparak sağlıyordum, Kira ve piyasaya borçlarım yüzünden seyyar tezgahımı satmak zorunda kaldım. Şuan 2 bin TL kira borcumun yanı sıra piyasa borçlarım olmak üzere 5 bin TL borcum var. Tezgahımı sattığım için işsiz kaldım. İş için her gün kapı kapı geziyorum ama iş yok, çocuğuma bez dahi alamıyorum" dedi. 
KIZIM BANA
BABA DİYEMİYOR
Hastalığı nedeniyle kızın doğumundan bu yana ağlayamadığını, ses dahi çıkartmadığını belirten Akgün,"Kızımın doğuştan olan rahatsızlıkları nedeniyle geçirdiği ameliyatlar sonrasında kalbine takılan yapay damar sayesinde bir nebze olsa ses çıkartabiliyor. Ama kelimeleri tam olarak söyleyemiyor. Benim için en büyük hediye bana baba dediği gün olacaktır" dedi.
Kızının nefes alamama sorunu nedeniyle sürekli hastaneye acile götürdüğünü belirten Akgün, " Kızım nefes alamama rahatsızlığı nedeniyle sık sık hastaneye acile götürüyorum. Burada kendisine oksijen verilerek nefes alması sağlanıyor.  Üşütmemesi için üzerine titriyoruz. Bir bakıma her gece sürekli başında nöbet tutuyoruz" dedi.
  ÇOCUKLARIM
OKUMAK İSTİYOR
İşsiz kalması ve ekonomik sıkıntı nedeniyle çocuklarını okutmakta sıkıntı yaşadığını belirten Akgün," oğlum Halil İbrahim (19) ve kızım Sevim (18) lisede okuyor, Abdulkadir (14) ve Abdulbaki (9) ise Orta öğretimde okuyor. Lisede okuyan oğlum ve kızım Üniversiteye gitmek istiyor. Ama ben okul masraflarını karşılayamıyorum. Onlar okumak istiyor ama benim onları okutacak gücüm yok" dedi.