Kdz.Ereğli'de yolun karşısına geçmek isteyen 10 yaşındaki Osman süratli gelen ticari taksinin altında kaldı. Yaralı Osman, "Anne ben öleceğim" diye bağırdı, olay yerinden geçen Doktor Recep Erdoğan ilk müdahaleyi yaptı, Osman’ın durumu iyi.

 

Kaza hastane güzergahı amirallik kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre bisikleti ile yolun karşısına geçmek isteyen 10 yaşında ki Osman Sakarya, yola çıktığı anda gelen otomobili fark edemedi. Bisikleti ile yola çıkan çocuğu fark eden 67 T 8090 plakalı ticari taksi sürücüsü Hüseyin Akkanat (23), frene basmasına rağmen küçük çocuğa çarpmaktan kurtulamadı. Kazada kafasından yaralanan 10 yaşında ki Osman Sakarya’ya ilk müdahaleyi şans eseri olay yerinden geçen Ortopedi Doktoru Recep Erdoğan yaptı. Kdz.Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman'da kazaya duyarsız kalmadı ve olay yerine gelerek Recep Erdoğan'a yardım etti. Sağlık ekiplerini gelinceye kadar yaralı çocuğu sabit tutan Erdoğan, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesine de yardımcı oldu.

 

ANNE BENİ BIRAK YOKSA BEN ÖLECEĞİM

Oğlunun kaza yaptığını gören anne Sultan Sakarya, oğlunun yanına koştu. Oldukça sakin olduğu gözlenen anne Sultan Sakarya, oğlunu Doktor Recep Erdoğan ile birlikte sabit tutmaya çalıştı. Ancak kaza sonrasında korkan ve şoka giren küçük Osman, Annesine "Anne beni bırak, yoksa ben öleceğim. Hiç kimseyi istemiyorum. Benim arkadaşım vardı. Onun da boynu kırıldı. Bırakın beni ben bir yere gitmek istemiyorum" diyerek seslendi. Küçük Osman Ambulansa alınan yaralı çocuk, Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sürücü Hüseyin Akkanat ise ifadesi alınmak üzere Merkez karakoluna götürüldü. Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılan Osman Sakarya’nın kafasından aldığı darbe nedeni ile 3 gün müşahede altında kalacağı öğrenildi. Polis Kaza ile ilgili tahkikatı sürdürüyor.