Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.
Küçükali, yaptığı açıklamada, Birlik Başkanlığı konusunda kendine ve ekibine güvendiğini ifade etti.
Küçükali, açıklamasında şunları söyledi;
"KADERİNE TERK EDİLMİŞ İNSANLARIN OLUŞTURDUĞU BİR MANZARA İLE KARŞILAŞIYORUZ"
"Zonguldak ili genelinde oda kongrelerimiz tamamlandı. Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu, 2010 Mayıs ayı içerisinde yapılacak. Oda başkanlarımız ile istişare suretiyle birlik başkanlığına adayım. Seçilmiş bir oda başkanı olarak, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı'na aday olmayı en doğal ve demokratik bir hak olarak görüyorum. Ayrıca Zonguldak esnafına karşı bir sorumluluk olarak kabul ediyorum. Kongre sürecinin başladığı bu günlerde, Zonguldak esnaf ve sanatkarının durumuna baktığımızda, ekonomik ve mesleki açıdan ağır sorunlarla boğuşan, büyük çoğunluğu kredi borçları nedeniyle yasal takibe uğramış, bir kısmı bu yasal takiplerin sonucunda hapse girmek zorunda kalmış, kredi kullanamayan, yerel ve genel çözümlerden faydalanamayan, adeta kaderine terk edilmiş insanların oluşturduğu bir manzara ile karşılaşıyoruz."
"ESNAF OLARAK 'BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR' SÖZÜNE İNANIYORUZ"
"Zonguldak esnaf ve sanatkarının sorunları bir kısmı yerinde, yani Zonguldak'ta, bir kısmı ise doğrudan Ankara'da çözülebilecek sorunlar. Bunun sağlanabilmesi için başta tüm esnaf odalarımız olmak üzere, yerel yönetimlerle, tüm sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, milletvekillerimiz ve Genel Merkezimiz ile diyalog halinde etkili çözüm arayışları içinde bulunmamız gerekiyor. Bu diyaloğu sağlayacağız. Zonguldak esnaf ve sanatkarının gücünü ve potansiyelini ortaya koyarak gerekli çözümleri hep birlikte üreteceğiz. Tek başına değil, birlikte hareket edeceğiz. Bizler esnaf camiası olarak, 'birlikten kuvvet doğar' sözüne inanıyoruz. Bu nedenle, esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarının çözümünde birlikten, istişareden ve diyalogdan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte, Zonguldak esnaf ve sanatkarının yaşadığı ağır sorunları ve çözüm önerilerimizi tek tek ortaya koyarak, esnafımız ve kamuoyu ile paylaşacağız. Birlik Başkanlığı konusunda kendime ve ekibime inanıyorum ve güveniyorum."
"ESNAF TEMSİLCİSİ KİMLİĞİNE SAHİP HERKES ADAY OLABİLİR"
"Üç dönemden beri Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanlığı, Birlik Yönetim Kurulu üyeliği yapıyorum, halen esnaflık mesleğini sürdüren bir esnaf temsilcisi olarak, Zonguldak esnaf ve sanatkarının yaşadığı sorunları birebir yaşıyorum. Esnafımızın derdini, çilesini daha iyi anlıyorum.
Dolayısı ile Birlik Başkanlığı görevini en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum. Birlik Başkanlığı kimsenin tekelinde değildir.
Kongreler bunun için yapılmalıdır. Bu kongrede esnaf temsilcisi kimliğine sahip herkes aday olabilir, her-kes bu yarışa katılabilir. Kongremizin Zonguldak'a esnaf ve sanatkarları-mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."