Her Kurban Bayramı öncesi Ereğli Belediyesi'ne ait Delihakkı mevkisinde bulunan boş alana kurulan pazara Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden getirilen çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan satışa sunuluyor. Yaklaşık 20 yıldır hayvancılık ile uğraşan, ilçeye Kars'tan 17 tane büyükbaş hayvanla geldiğini anlatan Necmettin Arslan, fiyatların geçtiğimiz yıl ile aynı olduğunu söyledi.

 

"NE YAPIYORSUN SEN?"

Hayvan pazarında ilk gün hayvan satışı yaptığını belirten Arslan, "Siftahı yaptık, şükürler olsun. Hayvanlar yavaş yavaş satılıyor, hiçbir sıkıntı yok çok şükür. Maliyetlere bakıldığında hayvancılığı bırakacağız gibi gözüküyor. Yem, saman pahalı. Hayvan yerinde pahalı. Buraya geliyorsun alıcıya derdimizi anlatamıyoruz. Fiyatı söylüyoruz, 'ne yapıyorsun sen?' diyorlar" dedi.

Yaklaşık 800 kilo olan hayvanını 15 bin lirayla satışa sunduğunu ifade eden Arslan, büyükbaş hayvanların 5 bin 500 ile 15 bin lira, küçükbaş hayvanların ise 750 ile bin 500 lira arasında fiyatlarının değiştiğini söyledi.

 

400 KOÇ VE KOYUN SATIŞTA

Baba mesleği hayvancılığı yaklaşık 40 yıldır sürdürdüğünü ifade eden Hüseyin Duyar ise 400 adet koç ve koyunu 750 ile bin 500 lira arasında satışa sunduğunu belirtti. Geçtiğimiz yılki kurbanlık fiyatlarının bu yıl değişmediğini kaydeden Duyar, "Bu sene de tüm hayvanları satacağım inşallah" dedi.

 

SATICI DA VATANDAŞ DA MODERN YER İSTİYOR

Ereğli Belediyesi'ne bağlı Zabıta ile Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de hayvan pazarının bulunduğu alanda kontrollerini gerçekleştiriyor.

Öte yandan gerek hayvan satıcıları gerekse vatandaşlar, Kdz.Ereğli'de modern bir hayvan pazarı istiyor. Bu yönde gazetecilere çağrı yapan ve yetkililere seslenen vatandaşlar, "Ereğli'ye bu hayvan pazarı yakışmıyor. Daha modern, daha sağlıklı ortamlar ayarlanmalı. Satıcı da alıcı da bunu hakediyor" dediler.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)