31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel genel seçimlerinde aday tespit çalışmalarını sürdüren Demokratik Sol Parti (DSP) Alaplı İlçe Başkanlığı aday tespit çalışmalarını sürdürüyor.

 

Alaplı Belediye Başkan adaylığı için. Eczacı Berrin Ertur ve  Gümeli Belediye Başkan adaylığı için de  Kukuk Türkyılmaz   DSP Alaplı İlçe Başkanlığı’na başvuruda bulundular.

 

DSP Alaplı İlçe Başkanı İrfan Türkyılmaz'a başvuru formunu teslim eden Ertur, yıllardır DSP çatısı altında sade bir üye olarak bulunduğunu hatırlatarak görüşlerini şöyle ifade etti:

 

"Rahmetli Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit^ten bize miras kalan dürüst ve temiz siyaset anlayışını, partimizin çatısı altında  sürdürüyoruz. Biz, en güçlü zamanında da DSP'liydik, bugün de DSP'liyiz. Hiçbir beklentimiz olmadan, bugüne kadar Onursal Genel Başkanımız merhum Bülent Ecevit'in emaneti olan DSP'ye sahip çıktık. Bugün de partimizin yanındayız ve ilkelerimizin, temiz ve dürüst siyaset anlayışımızın sürdürülmesi, gelecek nesillere aktarılması için DSP'den, Alaplı Belediye Başkanlığına aday adayı olarak başvurumu yapıyorum. DSP sahipsiz değildir ve kalmayacaktır. Ülkemizin DSP'nin siyaset ve yönetim anlayışına ihtiyacı vardır. Partimize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun."

 

İlçe Başkanı Türkyılmaz da, Berrin Ertur'u, medeni cesaretinden dolayı tebrik ederek, "Sayın Ertur, en zor zamanında partisinin yanında olmuş, her zaman partisine sahip çıkmış, her zaman görev ve sorumluluk üstlenmiş, DSP'de emeği çok olan , değerli bir partilimizdir.  DSP, emeğin, alın terinin, çilenin simgesi olmuş bir partidir. Berrin Hanım da Onursal Genel Başkanımız Ecevit'in, ve O'nun bize emanet ettiği DSP'nin dünya görüşü ve ilkelerini özümsemiş gerçek bir DSP'lidir. Bugün de, hissettiği sorumluluk bilinciyle bu kutsal göreve talip olmuştur. Bu başvuru bizim için, kıymeti hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar çok değerlidir. Kendisine, partimize, Alaplı'mıza ve ülkemize hayırlı olsun. " dedi.

 

DSP'nin Türkiye'nin her noktasında seçime gireceğini hatırlatan Türkyılmaz, "Sayın Genel Başkanımız da açıkladı. Türkiye'nin her yerleşim biriminde adaylarımızla var olacağız. DSP, Genel Seçime haksız hukuksuz bir şekilde sokulmamış bir partidir. Yerel seçimlerde elbette var olacaktır. Siyasetçinin sınavı seçimdir. Siyaset yapıyorsak, seçime katılmak için yapıyoruz. " dedi.

 

Berrin Ertur'un Alaplı Belediye Başkan aday adaylığı için başvurusun sırasında  İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile DSP Gümeli Belediye Başkan aday adayı Kukuk Türkyılmaz da hazır bulundu.