Ünlü Yazar Ayşe Kulin, Ereğli, Çaycuma ve Alaplı'da okuyucularıyla sohbet ederek, kitaplarını imzaladı.
KULİN, ÇAYCUMA'DA
KİTAPLARINI İMZALADI
Ekin Yayıncılık organizasyonu ile Çaycuma'ya gelen Ayşe Kulin, okuyucusuyla buluştu. Yoğun katılımın olduğu Ayşe Kulin söyleşisinde, okuyucular, kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Söyleşi öncesinde konuşan Ekin Yayıncılık sahibi Muhittin Bozan, "Katılanlara teşekkür ediyorum. Maalesef ilçemizde bu tür etkinlikleri yapabileceğimiz bir mekanımızın olmayışından dolayı Kafe Cafem'de Ayşe Kulin söyleşisini yapıyoruz. Çaycumalılar olarak bizim eksikliğimiz. Umarım bu eksikliğimizi gideririz" dedi. Ayşe Kulin ise konuşmasında, "Çaycuma'da böyle bir kalabalık beklemiyordum. Katılanlara teşekkür ediyorum. Gerçekten beni çok mutlu ettiniz" dedi. Okuyucularının yönelttiği soruları yanıtlayan Ayşe Kulin, yazar olmak için çok uzun zaman baskı evlerinin önünde beklediğini ifade etti.
KULİN, ALAPLI'DA İMZA
GÜNÜNE KATILDI
Alaplı Çok Programlı Lisesi tarafından, yazar Ayşe Kulin'in "Türkan" kitabı için imza günü düzenlendi. Her yaştan sevenlerinin katıldığı imza gününde Kulin, okurlarıyla sohbet ederek kitaplarını imzaladı.  Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kulin, "Türkan" adlı eserinin çok ilgi gördüğünü, belirterek, şöyle dedi: "Kitapta tamamen Türkan Hoca'nın iç sesiyle konuştum. Bana Türkan Hoca'nın çok yakın bir arkadaşından gençliğinde yazışmış olduğu mektuplar geldi. Buradan esinlenerek Türkan Hoca'nın bilinmeyen yönlerini anlatarak hayatın içinden bazı resimleri aldım. Gösterilen ilgiden de çok memnunum." Kulin, "korsan kitap" konusunda okuyuculardan duyarlı olmalarını istediğini belirterek, "Korsan kitapların türemesi biraz da halka bağlı.
Çünkü talep olmazsa arz da olmaz. Korsan kitap sadece yazara değil, bir kitabın üstünde çalışan 20 kişiye zarar veriyor. Türkiye süratle bir ahlak erozyonuna uğruyor. Korsan kitap konusuna devletin mutlaka ciddi şekilde el atması lazım...
Korsan kitabı aldığınız zaman karanlık bir güce katkı yapıyorsunuz. Korsan kitaplar konusunda halkın duyarlı olmasını bekliyorum" dedi.