Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Enerji Verimliliği Kanunu ve ilgili yönetmelikleri uyarınca, merkezi ısıtma sistemli tüm binalar pay ölçer sistemine geçmek zorunda olduklarını hatırlatan Yıldızhan Mühendislik, her dairesinin ısındığı kadar ödeme yapacağına dikkat çekti. Makine Mühendisi Cevat Yıldızhan; kışa hazırlık yaptığımız bu günlerde konuyla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:
'Merkezi ısıtma kullanan binalar pay ölçer takmaları zorunlu fakat çoğu yöneticiler ve vatandaşlar uygulamadan habersiz. Bakanlık pay ölçerlerinin yasal bir zorunluluk olduğu kanunun uygulanmasında yöneticileri zorunlu tutmaktadır.
Yıldızhan; takılacak pay ölçerler sayesinde ısı bedellerinin paylaşımında pay ölçerler ve termostatik vanalar sayesinde her daire sahibi kullandığı ısı kadar ödeme yapacak ve tasarruf yapmış olacaktır.
Sistemin çalışması için apartmanda  bulunan tüm radyatörlere uzaktan okumalı pay ölçer cihaz takılması gerekmektedir. Bu şekilde apartman sakinleri ciddi tasarruf sağlayacaktır.'