Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz.Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Özlem Kölemenoğlu, Cumhuriyeti kurmaktan Cumhuriyeti özünden saptırmaya giden planlı programlı 92 yıllık bir süreçten geçiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün  "EN BÜYÜK ESERİM" dediği Cumhuriyet'imizi özünden saptırmaya giden planlı programlı 92 yıllık bir süreçten geçtiğimize işaret etti.

Kölemenoğlu, “Cumhuriyet egemenliğin bir kişi veya zümreye değil, toplumun bütününe ait yönetim şeklidir.”  Vurgusunu yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

“Askeri dehasının yanında büyük bir filozof, büyük bir sosyolog, büyük bir tarihçi olan Mustafa Kemal dünya ve Osmanlı tarihini incelediğinde, çağdaşlaşma yolunu açacağı Türk toplumuna en  uygun yönetimin Cumhuriyet yönetimi olduğunu düşünmüş ve büyük bir stratejist olarak zamanı geldiğinde meclise Cumhuriyet yönetimini sunmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti; anayasada ifadesini bulduğu şekli ile demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Ve çağdaş bir anlayışla yasama, yürütme, yargı erkinin kuvvetler ayrılığına dayanır. 

Cumhuriyet; ümmet yerine ulusu, kulluk yerine yurttaşlığı, bağnazlık yerine çağdaşlığı seçenlerin kurduğu bir rejimdir. Bugün Cumhuriyeti yöneten anlayış, demokrasiyi amaç değil, araç olarak görmekte ve kendi siyasal anlayışını gerçekleştirmek için çalışmaktadır. Bu anlayış emperyalizme karşı verilen büyük bir mücadelenin sonunda, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları pervasızca yok etmeye çalışmaktadır.

Yıl 2015 Cumhuriyetin ilanından bu yana 92 yıl geçmiş. 1923 ün, 1933 ün coşkusu, sevinci, mutluluğu karamsarlığa dönüşmüş, ülkenin geleceği endişesi, ümitsizlik, bezginlik, korku insanların davranışına yansımış. Ata'nın büyük Nutuk'ta gençliğe seslenirken belirttiği öngörüler  birer birer ülke gündemine girmeye başlamıştır.

Tam bağımsızlığa ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyız.

Cumhuriyetin 92. Yıldönümünü kutladığımız bugün Ulu önder Mustafa Kemal’in ruhunda çiçeklerin açtığı gündür.  Cumhuriyet düşmanları karşısında bizler tüm düşmanlara karşı Ülkemizi korumaya and içtik, buradayız, devrimlerin bekçisiyiz dediğimiz gündür bugün.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyor, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

Cumhuriyet Bayramı  onurlu bir halkın birlik ve beraberliğinin ürünüdür” Mustafa Kemal ATATÜRK”