Kdz. Ereğli Kültür Dershanesi basına verdiği kahvaltı ile dershanenin eğitimini değerlendirdi.
Kültür Dershanesi Kurucu Müdürü Yılmaz Düz'ün de yer aldığı kahvaltıda basını bilgilendiren Dershane Müdürü Veli Gültekin, dershanelerin ticari bir kurum olarak görülmesinden dert yandı.
Gültekin, Kültür Dershanesini ticari kurum olmaktan çıkarmayı amaçladıklarını vurgulayarak, ilçede faaliyet gösteren Erdemir'in işçi maaşlarında yapmış olduğu %35'lik indirim nedeniyle 2009-2010 yılı dershane ücretlerini %25 indirimli yaptıklarını söyledi.
Kdz. Ereğli Kültür Dershanesi Veli Gültekin, düzenlenen kahvaltıda basını bilgilendiren açıklamasında şunları kaydetti:
"Basın mensubu olan arkadaşlarımız Kültür Dershanemizin geleneksel sabah kahvaltısına hoş geldiniz. Biz dershaneciliği iki aşamada düşünüyoruz. Birinci aşamamız eğitim ikinci aşamamız öğretim aşmasıdır. Aslında dershaneleri okullar ve veliler bir ticari kurum olarak düşünüyorlar. Ancak biz bunu Kültür Dershanesi olarak ticari bir kurum olmaktan çıkarmak amacındayız. Zaman zaman köyleri ve mahalleleri gezerek yardıma muhtaç olan öğrencilerimize ücretsiz burs vermek ve kayıtlarını yapmak şartıyla onlara dershaneciliğin sosyal boyutunu göstermiş oluyoruz. Köylerde bulunan gariban çocukları araştırdık onları ücretsiz olarak dershanemize aldık. Yeri geldiğinde onların ceplerine harçlık bile koyarak bu çocukları bir yerlere getirmeye çalışıyoruz.
Dünyaca yaşanan ekonomik krizden dolayı Mart ayında açıklanan 2009-2010 yılı ücretlerini yaşanan krizden dolayı ve Erdemir'in maaşlarda %35 indirim yapmasından ötürü bizde bütün gruplarda ücretleri %25'lik indirim yaparak ücretleri geriye çektik.
Önceki fiyattan kayıt yaptıran velilerimizi geri çağırarak yeni fiyattan kayıt yatırdık" dedi.