Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Vali Ali Kaban ve beraberindekilerin Üzülmez’de Kültür Vadisi Projesini yerinde gördüğü şöyle bildirildi:

Vali Ali KABAN beraberinde B.E.Ü. Rektörü Prof.Dr.Mahmut ÖZER, TTK Genel Müdür Vekili Ercan GEBEŞ, B.E.Ü. Güzel Sanatkarlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Ali ASKAR ÇAKMAKCI, TSO Başkanı Metin DEMİR ve TSO Genel Sekreteri Muharrem SARIKAYA, Üzülmez Müessese Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili, BAKKA Strateji Geliştirme Birim Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA ile birlikte İlimiz Maden Müzesinde incelemelerde bulundu. Maden Mühendisi Ekrem Murat ZAMAN’ın bilgi vererek rehberlik ettiği müze gezisinde İlimizdeki Taşkömürü tarihi detaylarıyla Vali Ali KABAN’a aktarıldı. Maden Müzesini ilgiyle gezen Valimiz Ali KABAN’a Zonguldak Havzası adı verilen ve yeraltı – yerüstü tesislerinin gösterildiği maketin elektrik aksamının yapılamadığı ifade edilmiş, Valimiz Ali KABAN’da bu talebi yerinde bularak gereğinin yapılacağını belirtmiştir.

Sonrasında Üzülmez Kültür Vadisi Projesinin uygulanacağı Üzülmez Bölgesini gezen Valimiz Ali KABAN’a konuyla ilgili yetkililerce bilgi verilmiş, Kültür Vadisi Projesinin bir ayağı olması düşünülen yeni bir AKM kompleksine TTK Genel Müdürlüğüne ait yerleşkelerden yer bakılmış, Kültür Vadisi Projesinin nasıl bir sistemle yapılacağı konusunda nihai karara varılmıştır.