Kdz. Ereğli Sanat Kurumu, mahzenden bozma bir binayı onardı, temizledi ve içinde sanat yapmaya başladı ama yıllardır “çıkın” baskısına dayanamayınca,  sahipsiz bırakıldı

*

Sanat Kurumu Derneği bir çok imza günü de düzenleyerek yazarlar ile kitapseverleri de buluşturuyor

*

Onca kişi ve kurumun “sanat ve sanatçı dostu” olarak kendini gösterdiği Kdz. Ereğli’de  Sanat Kurumu kiracı olduğu yerden çıkarılırken  bir bina bulamamanın çaresizliği içinde kıvranıyor.

Kdz. Sanat Kurumu Derneği’nin, Yalı Caddesinde eski bir mahzeni affederseniz ama b… temizleyerek kullanılabilir hale getirdiği binada, cepten kira, ısınma ve aydınlatma parası ödeyerek sanat yapabilme uğraşı “çıkın baskı ve dayatmaları” ile karşı  karşıya kaldı. Kdz. Ereğli Sanat Kurumu, bir çok alanda ödüller alarak Kdz. Ereğli’nin adını duyurdu. Çocuklara tiyatroyu sevdirmek için köy köy dolaşan ve ücretsiz oyunlar oynayan Sanat Kurumu, en son olarak Azizname’nin ardından Alemdar’ı da sahneye koymuştu. Alemdar’ın tarihsel destanı büyük ilgi gördü. Ayrıca üç iş insanı bu oyuna sahip çıkarak 300 bilet birden satın alıp kendi kendi şirketlerinde çalışanlara biletlerini dağıtmış ve örnek ibr adım atmıştı.  Kdz. Ereğli’de dünya çapında bir çok kuruluş var Her birinin kültür ve sanatı destekleme yönünde sosyal sorumlulukları da bulunmasına rağmen, Sanat Kurumu başta olmak üzere bir çok sanat dalına olan ilgisizlikleri şaşkınlık yaratıyor.  

Sanat Kurumu’nun binasız kalma durumu karşısında harekete geçenin ise Kent Konseyi Başkanı Osman Yavuz olduğu öğrenildi. Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Derneği Başkanı Cihangir Amca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada konuyu şöyle bildirdi:

“Şu anda kent konseyi başkanı, benim de 35 yıllık arkadaşım olan( ki bu benim için daha önemli) Osman Yavuz beni aradı ve Sanat Kurumunun yersiz, mekansız kalmasına gönlünün razı olmadığını söyledi! Ayrıca mülkü kendisine ait olan dairesini Sanat Kurumunun kullanımına ücretsiz sunabileceğini söyledi. Çok mutlu oldum. Teşekkür ederim arkadaşım.”