Topluluğun kurucusu ve eğitmeni Cihangir Bilgin, dernek binasındaki toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 yıldır kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyen bir dernek olduklarını söyledi. Yeni sezon etkinlikleri kapsamında, aralarında tarihe adı yazılan Uzun Mehmet ve ulusal değer Musa Eroğlu’nun da bulunduğu kişilere atfen konserler düzenlediklerini anlatan Bilgin, şöyle dedi:

 

"MİRAS VE HAZİNEMİZİ KORUMAK"

“Etkinliklerimiz, Anadolu kültüründe, bu kültürün içindeki miras ve hazinemizi korumak, bunları gelecek nesillere aktarmak adına yaptığımız çalışmalardır. Bu yıl yapacağımız ilk organizasyonumuz Karadeniz türkülerinden oluşacak. Karadeniz’in esen tüm hırçın dalgalarından çıkan ezgileri halkla paylaşacağız. İçinde kemençe, tulum, bağlama bütün renk sazları olacak. Bunun haricinde, semah ve deyişler oluşmuş bir konsept hazırlayacağız. Öte yandan Musa Eroğlu türküleri hakkında bir çalışma yapacağız. Çünkü Eroğlu, Neşet Ertaş gibi bir değerdir.

 

"EZGİLERİ PAYLAŞACAĞIZ"

Özel insanlar yine olacak. Sene sonunda yapacağımız konserler ise karma bölgelerin türkülerinden oluşacaktır. Zeybek, halay, Azerbaycan renkleri, Trakya unsurları ve Anadolu’nun dört bir yanını kucaklayarak bu ezgileri paylaşacağız.  Topluluk olarak sosyal projelere de duyarlılık gösteriyoruz. Çocuklar, engelli bireyler ve tüm vatandaşlar bizim için birer değerdirler. Toplumsal olarak bu insanların yanlarında olmak istiyoruz. Bu sebeple engelliler ile ilgili ciddi bir program gerçekleştireceğiz.

 


UZUNMEHMET HAZIRLIĞI

Diğer yandan, tarihin sayfalarına geçmiş Uzun Mehmet vardır. O’na olan saygımızı göstererek bunu bir vefa borcu olarak görüp Uzun Mehmet’e atfen bir program düzenleyeceğiz. Yaptığımız çalışmalar kesinlikle ticari değildir. Kültürel ve sanatsal organizasyonlarda, derneklerin kar elde etmeleri zaten mümkün değildir. Şartlarımız budur ancak amacımız kültür ve sanat konusunda kendi misyonumuza düşen görevleri yapmaktır.”

 

KARANFİL'DEN TEŞEKKÜR

Turkuaz Gönüllülerinden Mehmet Ali Karanfil de yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Cihangir Bilgin ve eşi Şeyda Bilgin'in önderliğinde çok dolambaçlı, sarp, engebeli yollardan geçerek bu günlere geldik. Gerçekten Ereğli halkına bin civarında öğrenciye bale eğitimi veriliyor. Yine binlerce insana Türk halk müziği konusunda eğitim, burs ve çalışma arkadaşlığı sağlayarak, kendi besteleri, kendi eserleri ve yetiştirdiği müzisyenlerle Ereğli'ye çok büyük değer katan Cihangir Bilgin ve ekibine teşekkür ediyorum"

Toplantının sonunda ise üzerinde derneğin adı yazan pasta kesilerek yeni sezon hazırlıkları başlatıldı.