Kdz. Ereğli'de Kültür ve Sanata yeni bir adres daha eklendi.

** Kdz Ereğli de Sanat Kurumu , Musiki Cemiyeti, Alevi Bektaşi Derneği, Belediye Gençlik Kulübü ve diğer  sivil toplu örgütlerine yeni bir oluşum daha ekleniyor. Kültür ve Sanat Platformu'nun kurucu üyeleri ortak imzaladıkları deklarasyonda kuruluş sürecini başlattılar.

Sosyal, kültürel ve sanat alanlarında bir çok il merkezinin de önünde koşan Karadeniz Ereğli'de yeni bir kültür ve sanat hareketi başlatıldı. "TURKUAZ  KÜLTÜR VE SANAT KULÜBÜ" ismi ile Ereylin AVM de kültür ve sanata değer veren bir gurup ilçe sakininin bir araya geldiği toplantıda yeni oluşumun kurucu üyelerinin imzaladığı ortak deklarasyonla karar alındı ve "hayırlı olsun" dileğinde bulunuldu.

KÜLTÜR ve SANAT PLATFORMU'nun en kısa zamanda faaliyete geçeceği ve günümüz koşullarına uygun yeni bir tüzükle yola çıkmasının hedeflendiği hareket gönüllü kadrosu ile başarılı organizelere imza atacak.

Kdz Ereğli de bununa; Sanat Kurumu , Musiki Cemiyeti, Alevi Bektaşi Derneği, Belediye Gençlik Kulübü ve diğer  sivil toplu örgütlerine eklenecek olan bu yeni oluşumda; konservatuar mezunu akademisyenler , güzel sanatlar akademisi müzik  ve görsel sanatlar bölümü eğitimcileri,  tiyatro alanında eğitimli yönetmen ve tecrübeli bir oyuncu kadrosu görev alacak.  Platform, 2011 yılına çok yoğun bir etkinlikler programı ile girmeyi bugünden düşünüp hedefliyor.

Kültür ve sanat etkinlikleri düzenlemek sergilemek ve eğitim amacı ile sanata değer veren insanları bir araya toplayan ve KÜLTÜR VE SANAT PLATFORMU'un  gurup sözcüleri Cihangir Bilgin ve Şeyda Bahser Bilgin, Ereylin'deki toplantıda  "Toplum için sanat " düşüncesinden  hareket ederek  yeni dönemde farklı projelerle faaliyetler yapacaklarını dile getirdiler.
Bilgin çifti hedefleri şöyle dile getirdiler:
 
KÜLTÜR VE SANAT PLATFORMU Emeğin ve alın terinin her zaman saygı ve değer bulacağı  hiyerarşiden ve sansürden uzak Anadolu kültürüne ve de dünya mirasının evrensel değerlerine sahip çıkan saygın bir  topluluk olmayı hedefleniyor.
  
  KÜLTÜR VE SANAT PLATFORMU Kdz Ereğli de yaşayan kültür ve sanat adamlarını bir araya toplayarak bu değerlerin tecrübelerinden yararlanmak için her türlü çabayı sarf etmeyi düşünüyor.

  Edebiyat , Müzik , Dans, Tiyatro Ve Görsel Sanatlar Alanların Da Kültür Ve Sanatın Yeni Adresi Olmayı Hedefliyoruz.

HAZIRLANAN ORTAK
DEKLARASYONA ŞU İSİMLER İMZA ATTI
Cihangir Bilgin- Şeyda Bahser Bilgin- Selim Vatan- Mehmet Ali Karanfil-Serkan Durmazoğlu- Dr Süleyman Doğancı- Ercan Kapucu- Şükran Boran Özgenç-Murat Sezer- Emin Altaylı-Mustafa Karadeniz-Ali Deliak-Mehmet Ali Özbaşakçı- Suat Önder- Cihangir Amca - Tan Okutan- Mahir Kara- Fadime Altıparmak- Orkun Dinçel- Merve Baytekin- Mehmet Ali Özer- Tuğba Aşkın- Nezihe Turan- Dilek Anduv- Melahat Baytekin- Cafer Özdemir-  Murat Anduv- Serhat Dindaş- Hakkı  Akşan- Serkan Aslan- Sadettin Malkoç-Kadri Mert- Semih Özkök- Nursel Çelik- Emre Çelik- Barış Demir Döğer-  Levent İşeri-Mesut Avcı-Safiye Akçay-Yunus Kirazoğlu- Tarık Teke- Özkan Yağmur-Kenan Reisoğlu- Gül Korkmaz- Esma Özdemir-Nezahat Sarcan-