1-7 Ekim 2010 tarihleri arasında kutlanacak olan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Kdz.Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli programlar düzenlendi.

İlçe Müftüsü Erkan, "Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında din görevlilerimiz, camilerimizin dini ve sosyal içerikli fonksiyonlarını milletimize anlatacak ve toplumumuz, mabetlerimizin dini ve toplumsal yönünü daha iyi anlama fırsatını bulacaklardır. Camiler bulundukları bölgelerin manevi sigortalarıdır" dedi.

Vatandaşların dini konularda camilerde sunulan hizmetlerden faydalanmalarını tavsiye eden Müftü Erkan, "Bu hizmetlere toplum olarak çok ihtiyacımız vardır. Uzun zamandan beri için için bizi bitiren tembellik, durgunluk, anlamsız-yersiz ve faydasız çekişmeler, sosyal hayatımızdaki köksüz ve çarpık gelişmeler, kimliğimizi ve benliğimizi korkunç bir şekilde etkileyerek kültürel bir erozyonu başlattı. Bu erozyonun durdurulmasının yolu, insanların davranış kalıplarını derinden etkileme gücüne sahip olan dinin, doğru sunulmasından geçmektedir" sözlerine dikkati çekti.

Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Erkan düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, insanları cami ve mescidlere olan ilgisini artırmak, gelecek nesillere zihinlerine mabet fikrini yerleştirmek için 1986 yılından beri her yıl Ekim ayının ilk haftasını "Camiler ve Din Görevlileri" haftası olarak kutlamayı bir gelenek haline getirildiğini belirtti.

MİLLETE ANLATILACAK
Erkan açıklamasında, "Ülkemiz ve aziz milletimiz için yapılan bu anlamlı faaliyet, vatandaşlarımızın bir taraftan mabet anlayışlarını sorgulamalarına, diğer taraftan da camileri amacına uygun olarak imar etme ve kullanma bilincini kazanmalarına yardımcı olacaktır. Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında din görevlilerimiz, camilerimizin dini ve sosyal içerikli fonksiyonlarını milletimize anlatacak ve toplumumuz, mabetlerimizin dini ve toplumsal yönünü daha iyi anlama fırsatını bulacaklardır. Temeli samimiyet, gayet Allah (c.c.)'ın ismini yüceltmek ve insanların kaynaşmasını dayanışmasını, bütünleşmesini ve aydınlanmasını sağlamak olan bütün camiler Allah'ın evidir. Bu ulvi mekanları imarı ve ihyasında "Allah'a ahiret gününe iman eden, namazlarını kılan, zekatlarını veren ve Allah'tan başka hiç kimseden çekinmeyen kimseler" tarafından yapıldığı yüce Allah tarafından haber verilmektedir. Camiler bulundukları bölgelerin manevi sigortalarıdır. İnsanları uyarmaya fecirle başlarlar. Bu uyarı gecenin alaca karanlığına kadar sürüp gider. Camiler, İslam toplumlarının simgeleridir. Bir beldenin İslam beldesi olduğunun en güzel kanıtı göklere yükselen minaresi ve ezanı ile camilerdir. Camiler, şehirlerin mimari estetiğine de önemli ölçüde güzellikler katan eserlerdir.

'VAR OLMAYI ÖĞRETMEYİ
HEDEFLEMEKTEDİR'
Camilerde öğretilen ilahi kaynaklı hikmet ve bilgiler her gün tekrarlanan ilahi mesajla gönlümüze fısıldanan manevi duygular, bize çağdaş hastalıkların kaynağı olarak görünen hırs, kin, haset, kanaatsizlik, utanmazlık, sömürme, israf, boyun eğdirme ve yok etme gibi negatif duygulardan uzak kalmayı en mükerrem varlık olarak olmamız gerektiği gibi var olmayı öğretmeyi hedeflemektedir. Biz Kdz.Ereğli Müftülüğü olarak camilerimizde vaiz ve imam-hatiplerimiz vasıtasıyla, hutbeler, vaazler, konferanslar, cami dersleri vererek vatandaşlarımıza sağlam kaynaklardaki bilgileri ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu itibarla, bütün vatandaşlarımıza dini konularda camilerde sunulan bu hizmetlerden faydalanmaları tavsiyesinde bulunuyoruz. Bu hizmetlere toplum olarak çok ihtiyacımız vardır. Uzun zamandan beri için için bizi bitiren tembellik, durgunluk, anlamsız-yersiz ve faydasız çekişmeler, sosyal hayatımızdaki köksüz ve çarpık gelişmeler, kimliğimizi ve benliğimizi korkunç bir şekilde etkileyerek kültürel bir erozyonu başlattı. Bu erozyonun durdurulmasının yolu, insanların davranış kalıplarını derinden etkileme gücüne sahip olan dinin, doğru sunulmasından geçmektedir.
Camiler Haftası münasebetiyle, gerek camiler ve gerekse de cami görevlilerinin yaşamsal misyonu üzerinde daha sağlıklı düşünme fırsatı elde edeceğimizi umuyor, haftanın hedefe ulaşmasını Allah'ımızdan  diliyorum" görüşlerine yer verdi.

ETKİNLİKLER
Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle 30 Eylül Perşembe günü ilçe yöneticilerine ziyaret, Meydanbaşı Camisinde saat 18.30'da mevlit programı, 1 Ekim Cuma günü Gökçeler Beldesinde mevlit programı, 4 Ekim Pazartesi günü Abdi İpekçi Sergi Salonunda kitap sergisi ve aynı günün akşamı saat 19.30'da Atatürk Kültür Merkezinde İl Müftüsü Selami Emen konferansı, 5 Ekim Salı günü Şamlar Köyünde öğle namazına müteakip mevlit programı, 6 Ekim Çarşamba 11.30'de emekli müftü M.Paşaoğlu-'nu ziyaret, saat 15.30'da Huzurevi ziyareti, 7 Ekim Perşembe günü de öğle namazına müteakip Çayırlı köyünde mevlit programı gerçekleştirilecek.