Gülüç Vesile Dikmen İlkokulunda Semanur Tetik ve Ormanlı İlkokulu’ndan Melek Yıldız Akın'ın kuruculuğunu yaptığı ‘Kültürel Miraslarımızı Yaşatalım’ projesinde sona gelindi.

Kültür, geçmiş ile gelecek arasında bağ kuran bir köprüdür. Bu bağın sağlam olması kültürel değerlerin yeni nesillere aktarımı ile sağlanabilmekte. Yürütülen proje ile öğrencilerin kültürel mirasları tanıması ve yaşatmaya çalışması hedefleniyor.

Ürdün, Şırnak, Şanlıurfa ve Zonguldak’tan öğretmenlerin öğrencileri ile katıldıkları projede çalışmalar hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim sürecinde devam etti.

Somut ve somut olmayan kültürel miraslar kapsamında çok renkli etkinliklere de imza atıldı. Türk masal kahramanlarından Keloğlan ve Ürdün masal kahramanı Juha’yı tanıyan öğrenciler ortak bir masal kitabı hazırladı. Minik şefler mutfağa girerek ülkenin 7 bölgesine ait yemekler hazırladılar ve güzel bir yemek  kitabı ortaya çıkardılar.

UNESCO doğal miraslar listesindeki yerlerin tanıtımını yapan öğrenciler ortak videolar hazırladı. Bayramların tatil olarak değerlendirildiği günümüzde bu yönde bir farkındalık oluşturmak amacıyla öğrenciler dini bayram kutlamalarını anlatan röportaj, afiş, tekerleme, mani, etkinliklerine katıldılar.

Uluslararası bir değer olan barış teması kapsamında afiş, takvim, kitap ayracı  tasarlayarak slogan çalışmaları yaptılar. Öğrenciler projede yürütülen çalışmalarda çeşitli web 2.0 araçlarını tanıyıp kullandılar. Öğrencilerin kendini ifade etme ve iletişim becerilerinin , yaratıcılık duygularının gelişmesi, olumlu duygu ve düşüncelerin kazandırılması, öğrencilerin farklı yeteneklerinin ortaya çıkarılması projedeki çok çeşitli etkinlikler ile sağlandı.