Alaplı Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin düzenlediği Gümeli Belediyesi'nin destek verdiği geleneksel hıdırellez şenlikleri Gümeli merkezinde gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan hıdırellez şenliklerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da katıldı.

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırıyı kınayarak sözlerine başladı ve hıdırellez şenliklerinin her yıl geleneksel olarak kutlandığını söyledi. Toplumu oluşturan unsurların başında toplumu birbirine bağlayan, sevgi, saygı, gelenek, görenek ve inançlar olduğunu belirten Saydam, " Hıdırellez her mevsim kültürümüze sahip çıkmayı sevgi ve saygıyı anlatan bahar bayramıdır. Biz de Gümeli Belediyesinde bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Yeşili, ormanı, yaylaları ile Zonguldak ilimizin adeta cennetidir. Organik tarımı ve doğal balı ile kendisini Türkiye'nin önemli noktalarından bir tanesidir. Çalışmalarımız devam ediyor, içme suyu göleti, kapalı spor salonu projesi, dere ıslah çalışmaları, rüzgar enerjileri hayata geçirildiğinde beldemiz işsize iş imkanı sağlayan bir yer olacaktır" dedi.

 

“ANALAR AĞLAMASIN DİYORUZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırının üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Söylenecek çok şey var bugün anneler günü. Cennet ayaklarının altında dediğimiz bütün annelerimizin anneler gününü kutluyoruz. Anneler ağlamasın diyoruz ama ne yazık ki dün Reyhanlı'da yaşanan yaklaşık 50'ye yakın canı yitirmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kabul edilemez bir olay. Başından beri söyledik Atatürk'ün çizdiği yolda yürümeyenlerin ufkunun dar olduğunu her platformda söyledik. Ulu Önderimiz yurtta barış dünyada barış demişti, bizim komşularımız ile ne alıp veremediğimiz var? Komşularımız ile hüsumet etmenin kime yararı var. Dünkü olay bunu göremeyen vizyonsuz yöneticilerin bir sonucudur. AKP bu ülkeyi yönetemiyor. Buraya siyaset konuşmaya gelmedim ama acımız büyük.  Burada yaşayanların bir çoğu Ordu'dan gelmiş bende Orduluyum, sizlerin hemşerilerimiz var. Tadıyla tuzu ile bugünü kutlama olanağı bulamıyoruz. Belediye Başkanımızın konuşmayı dinledim yaptığı hizmetleri takip ediyoruz. Başarılı bir belediye başkanımız var emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Öyle acı günler yaşıyoruz ki bu acı günleri ancak birlik ve beraberlik dayanışma ruhu ile açabiliriz. Bir olalım iri olalım diri olalım sözüyle yolumuza devam etmeliyiz, Örgütlü olarak yolumuza devam etmeliyiz. Demokrasi diyoruz demokrasinin içerisinde elinizde çok kıymetli bir hazineniz var. Bu oyu örgütlü olarak kullanırsanız yaptıramayacağınız hiç bir şey yok. İlçenize, beldenize sahip çıkın ve bir olarak hareket edin. Sorunları çözmek için biz elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Reyhanlı'da hayatlarını kaybeden canlarımıza Allah'dan rahmet diliyor yaralılara da acil şifalar temennisinde bulunuyorum"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya daha sonra Gümeli merkezinde kurulan halk pazarını dolaştı esnaf ile görüştü. Etkinlikler ise gün boyu Gümeli’de devam etti.