Zonguldak'ta fırıncılarda bulunan 40 adet kumbarada toplanan yardım paraları Somali'ye gönderilecek.
Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, bir süre önce Kızılay Derneği Genel Merkezi ile Fırıncılar Odası'nın Somali için ortaklaşa olarak yürüttüğü projenin sonucunda 40 fırına dağıtılan kumbaraların toplanacağını belirtti.
Ekmek fırınlarındaki kumbaraları dolu olarak geri toplayıp, Somali'ye göndereceklerini ifade eden Aygün, Kurban Bayramı ile ilgili de şöyle dedi:
Ramazan Bayramı ile beraber yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber Zonguldak halkımızın da katılımıyla Somali için çok güzel para topladık.
Aynı zamanda yiyecek de topladık. Zonguldaklı hemşerilerimiz hayırsever insanlar zekatlarını, ayrıca fitrelerini Kızılay Şubemize gelerek bağışladılar. Zonguldaklı hemşerilerimizin bu bağışları, yardımları bizleri sevindiriyor. Bu birlik ve beraberlik Zonguldaklılar açısından güzel bir şeydir. Genel merkezimizden 40 adet kumbara geldi. Bu kumbaraları, Genel Merkezimizin Fırıncılar derneği ile ortaklaşa olarak yürüttüğü bir kampanya vardı. Bunu da biz Zonguldak Fırıncılar Odası ile beraber 40'a yakın fırına teslim ettik. Bu günlerde de kumbaralarımızı dolu bir şekilde geri alacağız. Umuyoruz ki kumbaraların hepsi dolmuştur. Zonguldaklılar yardımlarını yine yapmışlardır. Biz de yine bunları Kızılay şubemizin aracılığı ile Somali'ye göndereceğiz.
Tabi önümüzde yine Kurban Bayram var. Az bir zaman kaldı. Önümüzdeki günlerde Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarımız var. Henüz hazırlıklarımızın çalışmaları sürüyor. O hazırlıklar da tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız. Yine bir kısmı Somali'ye gitmek üzere kurban vekaleti toplayacağız. Zaten topladığımız kurban vekaletlerinin yarısı Zonguldak'ta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Biz Zonguldak'ta 1000 aileye ikişer kilo kavurma verdik.
Bu demektir ki biz Zonguldak'ta Kızılay şubesi olarak iki ton kavurma dağıttık. Bu da güzel bir şeydir. Bu, Zonguldaklı hemşerilerimizin kurban vekaletlerini bize vermesiyle oluyor. Biz de onları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.