Deniz Bilardo Salonu’nda 30 sporcunun katılımıyla başlayan turnuvanın final grubuna Cüneyt Solukcu, Orkan Basmaz ile Burak Yaman kaldılar.

Tek devreli lig ve puan usulü oynanan karşılaşmalarda Solukcu Basmaz’ı, Yaman Solukcu’yu, Basmaz da Yaman’ı yenince üç sporcu da 2’şer puan elde etti.

Kurallar gereği sporcuların kendi aralarında oynadıkları karşılaşmalardaki ıstaka sayısı ortalamalarında rakiplerine üstünlük sağlayan Yaman birinci, Basmaz ikinci, Solukçu ise üçüncülüğü elde etti.

 

KUPA TÖRENİNDE SÜRPRİZ!

Günün anlam ve önemine göre, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın ‘Onur konuğu’ olarak katıldığı törende dereceye giren sporculara bir de sürpriz yapıldı. Bilardo Turnuva Komite Başkanı Tahir Yurtoğlu, törende yaptığı konuşmada, dereceye giren ve katılan sporcuları kutlarken, düzenlenen etkinliklere her zaman destek veren basın kuruluşlarına da teşekkür etti. Daha sonra kupasını almak üzere üçüncü sporcudan başlayan Yurtoğlu, Solukcu’yu davetinin ardından, 23 Nisan dolayısıyla, kupasını vermek üzere sporculardan Mehmet Göktekin’in kızı Zümrey’i de kupasını vermek üzere davet etti. İkinci Basmaz’a kupası, kızı Ahenk tarafından takdim edilirken, Turnuva Şampiyonu Yaman kupasını ise kızı Berin ile oğlu Beren’in ellerinden alınca duygusal anlar yaşandı.

 

KORKMAZ: BİR İLKİ YAPTINIZ

Turnuvanın Onur Konuğu Korkmaz da, sporcuların madalyalarının takmasının ardından yaptığı konuşmada, Deniz Bilardo’da sürekli değişik faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Dünyada çocuk bayramı olan tek ülke Türkiye’dir. Tek ve yegane olan ülkemizde çocuklarımızla ilgili faaliyetleri yapıyoruz. Ama hep yarışan çocuklar oluyor, ödüllerini de biz, çocuklarımıza veriyoruz. Burada ise bir ilk yapıldı, değişiklik oldu. Yarışan veliler, ödülleri veren ise çocuklarımız oldu. Hem bana ilginç geldi, hem de değişiklik oldu. Ben hem düşünenleri, hem yarışanları, hem velileri, hem de çocuklarımızı kutluyorum. Teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından, dereceye giren sporcularla birlikte, Müdür Korkmaz, Turnuva Şampiyonu Yaman’ın eşi Burcu Yaman, sporcular, ve çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.