Devrek Gürbüzler Köyü’nde bu yıl 19’uncusu düzenlenen Gürbüzler Kur’an Kursu hafızlık mezuniyet töreni yapıldı.
Mezuniyet törenine; AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda daire başkanı olarak görev yapan Kadir Dinç, Zonguldak İl Müftüsü Refik Bulut, Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, İstanbul Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, AKP İl Genel Meclis üyeleri Vacit Durdubaş, Şahin Aldıbaş, İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, SP Devrek Belediye Meclis Üyesi Sefer Köse, Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Devrek Şube Başkanı Muharrem Yapalak, Türk Büro-Sen Devrek Şube Başkanı Ramazan Dernek, Türkiye’nin dört bir yanından gelen seçkin hafızlar ile çok sayıda da vatandaş katıldı.
Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılış Kur’an’ını ise, Gürbüzler Köyü Kur’an Kursu öğretmeni Necmettin Kul okudu. Açılış konuşmasını yapan Devrek İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, programa katılan herkese teşekkür edip mezun olan hafızlara başarılar diledikten sonra, “Kur’an, Cenabı Hak tarafından Peygamberimiz vasıtasıyla bize gönderilen hidayet kaynağı, şifa kaynağı ve bir öğüttür. Ülkemiz dünyada İslam hizmetleri alma noktasında birinci sıradadır.
nsanların en hayırlısı Kur’an öğrenen ve öğretendir. Çocuklarımızdan en azından bir tanesini bu Kurslara gönderelim.
Her ailede Kur’an okuyan ve anlayan bir kişi olsun. Gönlümüzün kapılarını Kur’an a açalım, O’nun nuru ile nurlanalım” diye konuştu.