Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen çalışma programı kapsamında 150 kişinin toplum yararına işe alınacağı bildirildi.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 150 kişinin Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında işe alınacağı bildirildi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Programı Kapsamında 150 kişilik okulların temizliği, bakım onarımı ve çevre düzenlemesini içeren asgari ücret ile geçici işçi çalıştırılacağı kaydedildi.
Alınacak işçiler için aranan niteliklerde ise Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne kayıtlı olmak. 18 yaşını tamamlamış olmak. Son 6 ay içinde Türkiye İş Kurumu'nun düzenlediği programlara katılmamış olmak.
Emekli, malul, dul ve yetim aylığı ile sakat maaşı almama. Çalıştırılacağı ilçe faaliyet alanında ikamet ediyor olmak. İşi yapmasına mani özrü bulunmamak şartları aranıyor.
İşin nitelikleri ise İşin süresi 8.5 ay 257 takvim günüdür. Sosyal Güvence primleri ödenecektir. Müracaatlar 1 Ekim 2012 tarihinde başlayıp 10 Ekim 2012 tarihinde 17.00'ye kadar şahsen Merkezde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilçelerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yapılacaktır.
Gelen müracaatlar sonucu 13 Ekim 2012 tarihinde saat 11.00'de noter huzurunda kura çekilerek katılımcılar belirlenecektir. Kura sonucu kazananlara idarece bilgi verilecek olup, sonuçları ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilanen duyurulacaktır.
Kura sonucunda kazananlar 15 Ekim 2012 günü en geç saat 08.00'e kadar kazandığı okula aile durum bildirimi, sağlık raporu, sabıka kaydı, kimlik asılları ve fotokopileri ile birlikte başvurmaları gerekmektedir denildi.
Noter Kurasının ise 13 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 11.00'de Merkez İlçe Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlükleri'nde çekileceği bildirildi.