Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kurban Bayramı’nın Türk milleti ve bütün insanlık için barış ve huzur getirmesini dileyerek mesajında şu görüşlerine yer verdi: 
“Bayramlar; sevginin ve paylaşmanın, birlikteliğin ve küskünlüklerin son bulmasına vesile olan günlerdir. Yardımlaşmayı, örf ve adetlerimizi canlı tutmayı ve insanları ortak duygularda buluşturan sayılı günlerdir.  Kurban ibadeti, kişiye gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini aşılar.
Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak, yaşamımızın her evresinde ve tüm ilişkilerimizde anımsamalı ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Bayram günlerinde yoğunlaşan barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamını bütün bir yıla yayabilmemiz halinde, toplumsal ve bireysel sorunlarımızın çok daha kolay çözüleceği inancındayım. 
Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diler, tüm Zonguldak halkının bu mübarek bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” (Haber Merkezi)