Karabük, Zonguldak, Sakarya, Düzce ve Bolu'da vatandaşlar bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesti.

Kendi kurbanını kesmeye çalışan acemi kasaplar, hastanelerin acil servislerinde tedavi edildi.

 

Zonguldak'ta bayram namazının ardından hayvan kesim yerlerinde kurban ibadeti yerine getirildi. 

Kurbanlık almak için bayramın birinci gününü bekleyen vatandaşlar, bayram namazının ardından Çınartepe Mahallesi 69 Ambarları mevkisinde kurulan kurban pazarına gitti.

Sıkı pazarlıklar sonucu alınan kurbanlıkların bir kısmı pazar alanı yanındaki arazide, bir  bölümü de Zonguldak Belediyesi Mezbahanesinde kesildi. 

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban satış yerinden kurbanlığını alan vatandaşların kurbanlığı el arabasıyla taşımaya çalışması ve bir çocuğun kesim alanındaki kurbanlığı sevmesi dikkati çekti.

 

 

Zonguldak, Karabük, Sakarya, Düzce ve Bolu'da vatandaşlar, bayram namazının ardından kurban ibadetini yerine getirdi. 

Safranbolulular, bayram namazı için sabahın erken saatlerinde kentteki camileri doldurdu.

Bazı vatandaşlar da Orhan Gazi döneminde yaşamış olan Şehzade Gazi Süleyman Paşa'nın kumandanlarından Hıdır Bey'in türbesi ile Rumeli'de Köstendil Sancağı Kaymakamı iken 1843 yılında Safranbolu'ya sürgün edilen Hasan Paşa ile Şeh-ül etıbba Dr. Ali Yaver Ataman'ın türbesinin bulunduğu Hıdırlık Tepesi'ndeki tarihi namazgahta bayram namazını kıldı.

Namazın ardından Safranbolu Belediyesince vatandaşlara simit ve Osmanlı şerbeti dağıtıldı.

- Sakarya

Sakarya'da da vatandaşlar bayram namazında camilere akın etti. Namazın ardından bayramlaşan vatandaşlar, kurban kesim yerlerinde sırayla kurbanlarını kestirmeye başladı.

Mezbahanelerin yanı sıra Serdivan ilçesinde Sosyete Pazarında da kurban kesim merkezi oluşturuldu. Kurbanını kesmeye çalışırken yaralanan acemi kasaplar da Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine geldi.

- Acemi kasaplar kendilerini yaraladı

Düzce'de bayram namazında buluşan vatandaşlar, bayramlarını tebrik etti. 

Bazı vatandaşlar, belediye tarafından hazırlanan kesim alanlarında kurban ibadetini yerine getirdi. Kendi bahçelerinde kurban kesimi yaparken yaralanan acemi kasaplar Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisinde tedavi edildi.  

Bolu ve ilçelerinde de halk,  bayram namazı sonrasında kurban kesmeye başladı.  

Kendi kurbanını kesmeye çalışırken yaralanan kasaplar da Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesinin Köroğlu ve Merkez üniteleri ile özel hastanelerin acil servislerine geldi. 

 

Anadolu Ajansı