Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi Zonguldak Yürütme Kurulu Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirdiği toplantısında işverenlerden gelen kurs taleplerini değerlendirerek etkinlik takvimi belirledi.

 

Zonguldak’ta güçlenen lokomotif sektörlerin başında gelen özel sektör maden işletmeciliği ile hizmet sektöründeki uzman elaman açığının giderilmesi için gelen teklif ve başvuruların incelendiği toplantıda “Kömür Madenciliği-Maden Uzmanı”, “Satış-Pazarlama”, “Doğalgaz Tesisatçılığı” ve “CNC Operatörlüğü” kursları için hazırlık yapılmasına karar verildi.

 

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu özel sektörden gelen kurs tekliflerini görüşmek amacı ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya geldi. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Renda Okay, İŞKUR İl Müdürü Cemal Yiğit, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Yılmaz, Ereğli TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar, Ereğli İŞKUR Şube Müdürü Ayfer Yavuz, Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Burhan Koyu, Demir Madencilik A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Çelik, Zonguldak İŞKUR Proje Uzmanı İsmail Maden, Ereğli TSO Temsilcisi Erdinç Sarmısak ve Zonguldak TSO Proje Uzmanı Özgür Opsar’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda proje kapsamında yapılanlar ve gelişmeler değerlendirildi.

 

Toplantıda, UMEM Projesi kapsamında ilimizde açılması planlanan “Kömür Madenciliği – Maden Uzmanı”, “Satış-Pazarlama”, “Doğalgaz Tesisatçılığı” ve “CNC Operatörlüğü” kurslarının etkinlik takvimi belirlendi. Zonguldak TSO tarafından üye işletmelerden alınan kurs sonrası staj ve istihdam talepleri doğrultusunda öncelikle Uzman Madencilik ve Satış-Pazarlama kurslarının açılacağı öngörülerek, bu konulardaki müfredatın kamu ve özel sektör işbirliğiyle Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünce ivedilikle hazırlanacak dosyanın onay için İŞKUR İl Müdürlüğüne sunulacağı bildirildi. Proje Yürütme Kurulu tarafından, UMEM Projesi kapsamında Zonguldak’ta açılacak “Kömür Madenciliği – Maden Uzmanı”, “Satış-Pazarlama”, “Doğalgaz Tesisatçılığı” ve “CNC Operatörlüğü” kursları sonrasında sertifikalı ve nitelikli kursiyerleri işletmelerinde staj yaptırarak istihdam etmek isteyen firmaların Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’na yazılı müracaat edebileceği belirtildi.