Kdz. Ereğli Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Hava Kurumu Ereğli Şubesi'nce açılan model uçak kursunu tamamlayan kursiyerlere model uçakları ve sertifikaları verildi.

ADD ve THK Kdz. Ereğli Şubesi işbirliği ile açılan model uçak atölyesi birinci dönem kursunu tamamlayan kursiyerlere Cumhuriyet Halk Evlerinde düzenlenen bir törenle model uçakları ve sertifikaları verildi. Törende konuşan ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök, THK Ereğli Şubesi ile açtıkları model uçak kursunun tamamlandığını söyledi. Bir hafta süren kurslarda 8 kursiyere model uçak yapımının öğretildiğini belirten Özkök, “ADD  Ereğli Şubesi ve THK  Ereğli Şubesi'nin ortaklaşa bir çalışması olan model uçak atölyesinin birinci kurs dönemi sona ermiştir.  8 tane kursiyerimiz başarı ile model uçaklarının yapımını öğrenmişlerdir. Bu genç kardeşlerimize Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' sözünden yola çıkarak özgürlüğü ve bağımsızlığı göklerde arayan bu genç kardeşlerimize de bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Bize bu aktiviteyi hazırlamamızda yardımcı olan, bütün olanakları sağlayan, sunan THK Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi eğitmen Koray Demirbaş'a ve TKH Ereğli şubemize de çok teşekkür ediyorum” dedi.
THK Kdz. Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu da, “ADD ve THK Kdz. Ereğli Şubesi ile ortaklaşa yapılmış olan model uçak kursu tamamlanmıştır. Kursiyerlerimizi başarı ile uçakları yapmışlardır. Bugünde gençlerimize bu uçakları sunmak ve teşekkür belgelerini vermek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. THK olarak gerek ülke genelinde gerekse ilçede havacılığın tüm imkan ve olanaklarını ilçe halkı ile bütünleştirmek ve sunmak amacındayız. Gençlerimizi uçan bir gençlik yapmak ve her türlü aktivitelerde etkin rol almalarını sağlamak amacıyla çalışma başlattık. Bu konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde ilk defa yaptığımız bu kurslara devam edeceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından kursu bitiren kursiyerlere model uçakları ve sertifikaları verildi. Model uçaklarını alan kursiyerler uçakların deneme uçuşunu gerçekleştirdi.