Kdz. Ereğli’de müftülük tarafından mahalle ve köylerde açılan Kur'an kursunu tamamlayan öğrenciler, kursa katkı amacıyla kermes düzenledi. 1 hafta boyunca açık kalacak olan kermes yemeklerini, her gün köy ve mahallelerde bulunan kurslardan bir tanesi yapacak.
Ereğli’de müftülük tarafından başlatılan “Kur'an Okumayı Öğrenmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Kur'an kurslarında gördüğü eğitimi tamamlayan öğrenciler, müftülükten olumlu cevap alınca, mahalle ve köylerdeki diğer kurslara haber vererek çalışmalarına başladı. Yaklaşık 600 öğrencinin bulunduğu kursiyerler, bugün Ali Molla Camii önünde kermes açtı.
Yiyecek stantlarından oluşan kermese Ereğli halkının da yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Kursiyerler tarafından açılan ve bir hafta boyunca her gün bir başka kurs tarafından yiyecekleri hazırlanacak kermesle ilgili bilgi veren Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, kursiyerlerin kermes teklifiyle gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Erkan, “Bugün kurslardan mezun olan 600 arkadaşımızın katkılarıyla hazırlanan kermesimizi açtık. Kur'an kurslarımızda eğitim gören ve kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlerimiz, yüce kitabımızı okumasını öğrendikleri kurslara katkı sağlamak için bu çalışmayı başlatmaları bizleri ayrıca mutlu etti. Sekiz gün boyunca Ali Molla Camii önünde açık kalacak olan kermesimizde elde edilecek gelir kurslarımızda kullanılacak. Ben bu kermesi düzenleyerek kurslarına katkı sağlayan kursiyerlerimizi bir kez daha kutluyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.