Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Halk Evleri ve Ereğli Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği resim kursunu tamamlayan kursiyerler tarafından hazırlanan resimler Abdi İpekçi Sergi Salonunda sergilendi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Şahin, Ereğli Belediyesi personeli ve kursiyerlerin katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Posbıyık, ilçe merkezinde eğitim ile ilgili önemli gelişmeler yaşandığını belirterek vatandaşların Cumhuriyet Halk Evlerinde gerçekleştirilen faaliyetleri yakından takip etmesini istedi. Posbıyık açılışta yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

KATKI YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Ereğli'de eğitim alanında çok güzel şeyler oluyor. Cumhurilet Halk Evleri de bunun alt yapısını oluşturuyor. Sadece mekanların olması yeterli değil Halk Eğitim Müdürlüğü buraya eğitmen olarak desteğini vermemiş olsa bir şey yapmamız mümkün değil. Biz her türlü katkıyı yapmaya çalışıyoruz. İlkyardım kursu, diksiyon kursu, bilgisayar kursu, aşçılık kursu, makine kursu, el nakışı kursu, satranç öğrenmek için kurslar veriliyor yine resim, anne ve çocuk eğitimi, İngilizce gibi konularda da eğitimler veriliyor.

FAALİYETLER TAKİP EDİLMELİ

Ereğli halkımız Cumhuriyet Halk Evlerinde yapılan faaliyetleri takip etmeli bizlerin de kabahati var bunu tam olarak yansıtamadık heralde. Özellikle şunu belirtmek isterim ki okumanın ve öğrenmenin yaşı yok. Öyle kursiyerlerimiz var ki emekli olmuş ama kendisini daha da yetiştirmek bilgi sahibi olmak için kurslara gidiyor. Resim, İngilizce, Satranç konularında akla gelen her alanda eğitim alıyor. Şuanda kurslara toplam bin 800 başvuru var, 300 kişi ise kurslara devam ediyor. Bu gerçekten müthiş bir olay. Eğitim bilgi açısından önemli bir gelişme. Halkımızı teşvik etmek öğretmenlerimizi öğrencilerimizi bu konulara yönlendirmek bizlerin görevi" dedi.

Serginin açılışı Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzat şahin ve kurs öğretmeni Mehtap Akdemir tarafından gerçekleştirildi.