Çaycuma TSO’nun Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği ile yürütmekte olduğu “Çaycuma’da Katma Değeri Yüksek Ahşap Ürün Üretimi” projesi kapsamında açılan “Ahşap Hediyelik Eşya üretimi” kursu öğrencileri ile İstanbul’a teknik bir gezi düzenlendi.

Gezi kapsamında kursiyerler önce İstanbul Oyuncak Müzesini gezerek çeşitli oyuncaklarla ilgili hem tarihi gelişimi gördüler hem de kendi üretecekleri ürünlerle ilgili fikir sahibi oldular.

Müzedeki oyuncaklardan alınan fikirleri Çaycuma’da hayat geçirmek için sabırsızlandıklarını ifade eden kursiyerler ertesi gün İslam Eserleri Müzesi’ne giderek hem İslamiyet tarihi boyunca sanatsal ürünleri incelediler. Bu müzedeki ahşap ve diğer malzemelerle yapılan eserleri de kendi imalatlarına yansıtacaklarını belirten kursiyerle kısa bir İstanbul turunun ardından Çaycuma’ya döndüler.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rifat Sarsık gezi ile ilgili olarak "Kursiyerlerimizin hem ufuklarının açılması açısından hem motivaslarının artırılması açısından yapılan gezi oldukça yararlı olmuştur. Kursiyerlerimizin yapacakları ürünler konusunda fikirleri oldukça geniş. Kursumuzun tamamlanmasının ardından Çaycuma’da Hediyelik Ahşap Ürünleri ile gelişmelerin olacağı ve bu ürünlerinin yapımına olan ilginin artacağı kesindir. Kursumuzun açıldığı günlerde ahşap imalatı ile ilgili neredeyse hiçbir bilgisi olmayan katılımcılarımızın; ürün tasarımından bahsedecek ustalığa geleceği günler de yakındır.”dedi.