Alaplı İlçe Müftülüğü, yaz kuran kurslarına katılan çocuklara sinevizyon eşliğinde dini içerikli çizgi film, ilahi, bilmece, fıkra ve yap-boz oyunları izleterek eğlenceli hale getiriyor.
Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, 124 cami ve kuran kurslarında bilgisayar ve porjeksiyon sistemiyle öğrencilere ders verdiklerini belirterek, derslerin eğlenceli hale getirmek için sinevizyon eşliğinde çizgi film ve ilahiler izlettiklerini bildirdi. Kursların Ağustos ayı içinde sone ereceğini anlatan Baş, “ 124 cami ve kuran kursunda 50 tane dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazı alarak eğitimlerimiz sürüyor. Kurslarda Kuran harflerini çocuklara sinevizyon aracılığıyla anlatılıyor. Namazın kılınışı, abdest alma, namaz sureleri ve duaların okunuşu, temel dini bilgiler gibi faaliyetleri enteraktif yöntemle sunuluyor.  Kuran kursu öğretmenleri ve din görevlileri, dini içerikli çizgi film, ilahi, bilmece, fıkra, hafıza ve yap-boz oyunlarıyla dersleri eğlenceli hale getiriyorlar.
Çağın gerektirdiği eğitim teknolojilerinin Kuran Kurslarımızda da gerektiği şekilde kullanılmaya çalışıyoruz. Bu sayede eğitimde verimliliğin daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.
Teknolojik görsellerden yararlandıklarını dile getiren 690 Evler Camii Kuran kursu öğretmeni Derya Türkoğlu , "Kursa katılan 38 kız 31 erkek öğrencimiz DVD’den görüntülü olarak, namaz kılma, surelerin talimli okunuşu gibi konuları takip etmekte. Ders-lerin sıkıcı olmaması için azami gayret gösteriyoruz. "diye konuştu.