Alaplı'da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan 'yaz Kur'an kursları ile ilgili bilgi veren  İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, yaptığı açıklamada, kurslarda, Kuran-ı Kerim, ibadet, itikat ve ahlak derslerinin görevli kuran kursu öğreticileri ve cami imam hatipleri  tarafından öğretildiğini vurguladı. 
Müftü Hüseyin Baş,  20 Ağustos tarihine kadar sürecek olan kurslarda belirlenen süreyi en iyi, en verimli şekilde değerlendirmek için tüm cami imamlarının ellerinden geleni yaptıklarını etti.  Baş, manevi duygulardan yoksun bir gençlik yetişmesinin önlenmesi, devletine bağlı anne ve babasına saygılı, hak yemeyen, hakkı koruyan bir gençlik yetişmesi için çabaladıklarını belirtti.
Kuran Kursu öğretmenlerinden Tepekent  Camii imam Hatibi Muharrem Açıkgöz'de öğrencilerin öğrenmeye çok hevesli olduklarını Kuran kursu öğrencileri arasında Futbol maçları düzenledikleri öğrencileri sosyal  faaliyetlere de yönlendirdikleri söyledi.
Tepeköy Camii İmam Hatibi Oktay  Öztürk ise "Bizler de görevliler olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çocuklarımıza dinimiz anlatmaya ve kendilerine yetecek kadar namaz surelerini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri konusunda çalışma yürüteceğiz " sözleriyle konuştu.