AK Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Aday Adayı Yüksek Makine Mühendisi/Ekonomist Mustafa Kurt, basın toplantısı yaparak projelerini açıkladı. Toplantı, 4 Aralık Salı günü Ereğli Öğretmenevi’nde gazatecilerin ve Kurt'un yardımcısı/iş Adamı Alim Özer'in katılımı ile gerçekleştirildi.  



"BU MEMLEKETİN ÇOCUĞUYUM"

Toplantıda sözlerine ilk olarak 'bu memleketin çocuğuyum. Annem Kestaneci köyünden, Babam Korubaşı'ndan" diyerek başlayan, özgeçmişi ve iş-kariyer hayatından bahseden Mustafa Kurt, daha sonra hazırlamış olduğu projeleri tek tek açıkladı. Kurt, aday gösterilip belediye başkanlığına seçildiği takdirde görevi bir dönem sürdürmeyi düşündüğünü söyleyerek, en büyük projesinin de yerine gelebilecek nitelikli kişiler yetiştirmek olduğunu belirtti.



MEGA PROJELER...

Kurt projelerini; TRAFİK SORUNU ÇÖZÜM SİSTEMLERİ; HAFİF RAYLI ULAŞIM SİSTEMİ:HASTAHANE, (OTOGAR, İSTANBUL YOL SAPAĞI, SAHİLDEN ÇINAR ALTI- MEVKİİ -ADALET SARAYI, KIRMACI MAHALLESİ,  İSTANBUL YOL SAPAGINDAN , SANAYİ SİTESİ,ANADOLU OTELİ, GÜLÜÇ, BELEDİYE PLAJI, ALAPLI GÜZERGAHI.) ;  GÖZTEPE TOPRAK ALTI TÜNEL OTOPARK DÜZENLEMESİ ; ŞEHİR KENT MEYDANI ; YILDIZ TEKNİK ÜNİVESİTESİ VAKFI DESTEKLİ TEKNİK ÜİVERSİTE KURULMASI ;  MİLLET BAHÇESİ (Subaşı-Deli Hakkı civarında) KDZ. EREĞLİ PLATFORMU KURULMASI... Gibi başlıklar altında açıkladı.


"İNANDIRACAĞIMA İNANIYORUM!"

Projelerin maliyetleri, finansman kaynakları ve süreleri gibi sorular üzerine Kurt, bazılarını yap işlet devret, şeklinde , bazılarını, hükumet destekli, bazılarını da bağışlar ve iyi diyaloglarla gerçekleştirebileceğin söyledi. Mustafa Kurt, projelerin yapılabilirliği soruları üzerine de daha önce gerçekleştirdiği Arıköy Kampüsünü, Rusya''daki /İskenderun'daki işlerini gösterdi ve "bu projelerimle insanları inandıracağıma inanıyorum dedi. 


RÜZGAR ENERJİSİ İLE BELEDİYEYE KAZANÇ SAĞLAYACAK

Ereğli'nin mevcut sorunlarının küçük dokunuşlarla çözüleceğine inandığını söyleyen Kurt, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'dan bahsederken "Fazlası ve eksiği yok " ifadelerini kullandı ve yazılı olarak açıkladığı projeler haricinde ayrıca 'rüzgar enerjisi ile belediyeye kazanç sağlama, Akıllı Köyler, Hobi Bahçeleri ve Modüler sistem evler, işsizlere sertifika programları ile işe yerleştirmek  gibi' projelerinden söz etti.



"LİDERİM VE HİZMET EDECEK İNSAN YETİŞTİRMEK İSTİYORUM"

Toplantının son bölümünde sohbet havasında devam ederken Kurt , bütün aday adaylarının değerli olduğunu ve hepsine başarı dileklerini iletti.Ereğli'deki gazetecileri Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı tesislerine davet ederek "teknoloji üreten insanlar, şirketler olmalıyız" ifadelerini kullanan Kurt, "bir lider olarak memleketime hizmet etmek ve arkamdan hizmete devam edecek insanlar yetiştirmek istiyorum" diye konuştu.