Alaplı Kuzey Bakım Merkezi’nde, yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldığı bildirildi.

 

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, bakım merkezi binasında bulunan fiziksel ve ruhsal hastalar kısa sürede tahliye edildi. 
Tatbikat gereği, binada kalanlar da itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı, yaralananlar ise 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye sevk edildi.

 

Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl periyodik olarak kurum ve kuruluşlarda tatbikat çalışması yaptıklarını belirterek, “Bakım merkezinde ruhsal ve fiziksel hastalar olmasından dolayı burada yapılacak tatbikatlar çok önemli, tatbikat öncesi çalışanlara yangın ve kurtarma anında neler yapacakları konusunda teorik bilgiler veriyoruz. Ardından uygulamaya geçiyoruz. Her yıl yılda 2 kez kurum ve kuruluşlarımızda yangın ve kurtarma tatbikatı yapıyoruz.” Dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, "İtfaiye personelimiz olaylara her zaman hazırlıklı olmak zorunda. Bu tür tatbikatlar, personelimizi zinde tuttuğu ve eksiklerini giderdiği gibi, tatbikat yaptığımız kurumları da eğitici bir rol üstleniyor. Zaman buldukça bu tür tatbikatlara devam edeceğiz" dedi.               

 

(Haber: Cem Sürmeneli)