Kdz. Ereğli Müftülüğüne bağlı Kurtlar Köyü Pazarpınar Mh. (Kaptaş) Camii Mayıs 2012 tarihinde yıkılarak hayırsever işadamı Aydın Yiğitoğlu tarafından yeniden inşa edilmeye başlanan caminin kubbesinin betonu yapılan törenle atıldı.
Caminin ek arsasını da hayırsever Mehmet Öztürk ve Musa Öztürk vermiş ve inşaatı devam eden camii 2000 m² arsa üzerine, 800 kişinin aynı anda ibadet yapabileceği şekilde planlanmıştır. Yeni caminin müştemilatı içerisinde Kur'an Kursu, toplantı salonu, kütüphane, şadırvan, imam lojmanı bulunacak.
Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, hayırsever işadamı Aydın Yiğitoğlu, Mehmet Öztürk ve Musa Öztürk, çevre din görevlileri ve halkın katılımıyla kubbenin betonu dualarla atıldı.
Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan yaptığı konuşmada; Kuran-i Kerimde Yüce Rabbimiz. Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur. buyurmaktadır. (Tevbe,18)
Peygamberimizde hicret ettiği zaman ilk yaptığı iş, Kuran-ı Kerim'de takva mescidi olarak nitelenen Küba mescidi olmuştur. Bu mescidin yapılmasında, Peygamberimiz de bilfiil çalışmıştır.
Hadis-i Şeriflerinde Peygamberimiz:Her kim Allah için bir mescit bina ederse, Allah da ona, cennette onun mislini bina eder. Buyurmaktadır.
Kadirşinas milletimiz tarihte ve günümüzde camiye ve cami yapma işine büyük önem vermişlerdir.
Atalarımız dünyanın neresine gitmişlerse minareler, kubbeler yapmışlar. Şu an Ereğli'mizde hayırseverlerin katkılarıyla yedi caminin inşaatı devam etmektedir.
Biz caminin ibadet mekanı olmasının yanında halkımızın faydalabileceği, diğer sosyal imkanların bulunacağı mekanlar olarak da planlıyoruz ve camileri yaptıran hayırseverlere bu konuda rehberlik ediyoruz. Kaptaş bölgesinde yaklaşık 5000 kişiye hizmet verbilecek bu camimizin müştemilatındada halkımızın faydalanacağı, sosyal faaliyetlerin yapılabileceği mekanlar bulunmaktadır.
Geçmişten günümüze bu milletinin en büyük emek ve çabalarıyla yaptıkları eserler; Mabetler ve kışlalar olmuştur. Dolayısıyla Yiğitioğlu ailesi, Kaptaş bölgemizdeki halkımızın ve çevre köylerin faydalanabileceği bu camiyi inşa etmesi bizleri ve halkımızı sevindirmiştir. kendilerine ve inşaata katkı veren Mehmet Öztürk ve Musa Öztürk beylere ve camimizin imamı Ercan Kocatürk'e de çok teşekkür ediyorum.
Hayırsever kardeşlerimizi Rabbimiz sevecek ve sevindirecektir. Kendilerine helalinden bol ve bereketli kazanlar diliyorum dedi.