Kdz. Ereğli'nin 90. Kurtuluş Günü törenlerine olan katılımın azlığı çeşitli tartışmalar yarattı.

Kdz. Ereğli'nin Kurtuluş Günü törenle kutlandı. Kutlama törenlerine olan ilgisizliğin sebebi olarak, programın dağıtımında yaşanan aksaklıklar öne çıktı. Atatürk Anıtı'ndaki çelenk koyma törene ile başlayan törenler, en son olarak resmigeçit töreni ile sona erdi.
Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin ardından işgal edilen ülkemizde, Fransız donanması da 8 Haziran 1920'de Kdz. Ereğli'ye gelmiş ve 2 gambotla bir piyade bölüğünü karaya çıkarıp kenti işgal etmişti. Bu işgalden 10 gün sonra da Fransızlar 18 Haziran'da Ereğli'den gönderilmişti. Bu yıl 90. yıldönümü kutlanan Kurtuluş Günü törenlerine olan ilgisizlik dikkatlerden kaçmadı.
Kdz.  Ereğli'nin Kurtuluş Günü törenleri sabahın erken saatinde Atatürk Anıtı'na konulan çelenk koyma ile başladı. Kaymakam, Bölge Komutanı ve Belediye Başkanı ve törene katılanlar daha sonra Alemdar Gemisi'ne geçerek kutlamaları kabul ettiler. Buradaki kutlamanın ardından Devrim Bulvarı'nda hazırlanan tören alanına gelen çoğunluğu askeri personel olan protokol çok az sayıda katılım ile Karadeniz Ereğli'nin Kurtuluş Günü kutlama programını gerçekleştirdiler.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile düzenlenen yarışmalarda ödül kazananlara ödüllerinin verilmesi ile başlayan sessiz tören, askeri bandonun öncülüğündeki geçit töreniyle sona erdi.
Kdz. Ereğli'nin Kurtuluş Günü'nün her geçen gün amacının çok uzağında ve heyecansız bir ortamda halksız biçimde kutlanması dikkatlerden kaçmadı.