Öğretmenler Günü kutlanıyor. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği 'çağdaş uygarlığa ilkesiyle görevini yerine getiren öğretmenlerimiz bu anlamlı günün coşkusunu paylaşıyorlar.

 

Her yıl 24 Kasım'da kutlanan öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında 09.00'da Kdz. Ereğli'de Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak. Program ise Erdemir Kültür Merkezi'nde saat 10.30'da başlayacak. Emekli öğretmenler, mesleğe giriş yemini edecek olan öğretmenler, ödül alacak öğretmenler ile öğreten ve öğrencilerin katılacağı tören merhum öğretmenlerin mezar ziyaretleri ile devam edecek.

Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan kurum, kuruluş ve kişiler öğretmen mesleğini çekici hale getirecek tedbirlerin önemine vurgu yaptılar.

Açıklamalar şöyle:

 

GERÇEK ZAFERİ SİZ KAZANACAKSINIZ

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şöyle dedi:

24 Kasım günü Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 1928'de Millet Mektepleri

Başöğretmenliğine seçilmesinin yıldönümüdür ve 1981 yılından beri de büyük bir coşku içinde öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün eseri olan Türkiye Cumhuriyetinin bugünlere ulaşmasında emeği geçen adsız kahramanların başında öğretmenlerimiz gelmektedir.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; 27 Ekim 1922'de Bursa'da İstanbul'dan gelen bir grup öğretmene Orduların kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için, yalnız ortam hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacaksınız, yaşatacaksınız ve kesinlikle başarıya ulaşacaksınız. diyerek gerçek zaferlerin eğitimle ve öğretmenlerle olacağını kesin bir dille ifade etmişlerdir.

Öğretmen demek, kısaca bir ülkenin geleceği demektir. İyiyi ve doğruyu öğreten demektir. Onların vereceği eğitimin kalitesi yükseldikçe, ülkemiz vatandaşlarının da kültür ve eğitimi hep üst seviyede olacaktır. Bu seviye, yüksek eğitim kalitesiyle daha da yukarılara çıkacaktır. İlçemizde görev yapan öğretmenlerimizin başarılı çalışmaları ve görev bilinci sayesindedir ki, ilçemizin eğitim-öğretimdeki başarısı her yıl artarak devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimiz ile terör sebebi ve son olarak da deprem felaketi sebebi ile görev şehidi olan öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler, çalışan öğretmenlerimize başarılar diliyorum.

 

GELECEKTEKİ KURTULUŞUMUZUN

SAYGIDEĞER ÖNCÜLER

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Hakime Tunçer yazılı bir açıklama yaparak öğretmenler gününü kutladı.

Tunçer  Kimi Ücretli, Kimi Sözleşmeli, Kimi Kadrolu Olarak Van Depreminde Yaşamının Baharında Ölen Sevgili Öğretmenlerimiz sözleriyle başladığı yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü:
Kimi Ücretli, Kimi Sözleşmeli, Kimi Kadrolu Olarak Geçim Sıkıntıları İçinde Bu Ülkenin Her Köşesinde Geleceği Kurmaya Çalışan Sevgili Öğretmenlerimiz,
Kimi Ücretli, Kimi Sözleşmeli, Kimi Kadrolu Olarak Can Güvenliğinden Yoksun Biçimde Terör Örgütü Tarafından Kaçırılan, Bunun Da Sorumlusuymuş Gibi Yargılanan, Teröre Kurban Giden Sevgili Öğretmenlerimiz,
Kimi Ücretli, Kimi Sözleşmeli, Kimi Kadrolu Olarak Karda Kışta, Eksi Kırk Derecelerde, Çatısı Akan, Penceresi Kapanmayan, Sobası Kırık Okullarda Elleri Ayakları Donmuş Çocukları Bilimle, Sanatla, Sporla Isıtmaya Çalışan Sevgili Öğretmenlerimiz,
Kimi Ücretli, Kimi Sözleşmeli, Kimi Kadrolu Olarak Mesleki Geleceği, Hangi Ölçütlerle Seçildiği Herkesçe Bilinen Yeteneksiz, Yetersiz Yöneticilerin İki Dudağı Arasında Olan Sevgili Öğretmenlerimiz
Kimi Ücretli, Kimi Sözleşmeli, Kimi Kadrolu Bile Olamadan, Öğrencisiyle Buluşamayan, Öğrencisiyle Buluşmak İçin Ölüme Bile Razı Duruma Getirilmiş, Atanamamış Sevgili Öğretmenlerimiz,
Biz Yine De Sizden, Öğretmenleri Başına Taç Yapmış Başöğretmen Atatürk'ün İzinde Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Kuşaklar Yetiştirmenizi Bekliyoruz.
Biz Yine De Sizden Ülkemizin Güzel Gözlü Çocuklarının Gözlerini Geleceğin Aydınlığıyla Parlatmanızı Bekliyoruz.
Biz Yine De Sizden Çocuklarımızı Eşitlik, Adalet, İnsan Hakları Konusunda Duyarlı Ve Bilinçli Olarak Yetiştirmenizi Bekliyoruz.
Atatürk'ün Deyişiyle Gelecekteki Kurtuluşumuzun Saygıdeğer Öncüleri Sevgili Öğretmenlerimiz!
Sorunlarınızı Biliyoruz. O Sorunların Çözümü Mücadelenizde Yanınızdayız. Her Şeye Karşın, 24 Kasım Öğretmenler Gününüz, İnadına Kutlu Olsun!

 

İVEDİLİKLİ ÇÖZÜM

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İnsan Köktürk'ün mesajı de şöyle:

Bugün, başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere birçok yönetici, öğretmenlerle ilgili övgü dolu sözler söyleyecekler, ancak hemen sonrasında mesleğin sorunlarına gözlerini kapatacaklardır.

Oysa, yurdun her köşesinde özveriyle çalışan öğretmenlerin yıllardır çözülemeyen ve hatta son yıllarda giderek artan ekonomik ve sosyal sorunları vardır.

Yapılan araştırmalarda gösteriyor ki, öğretmenlerimiz, dünya öğretmenlerine göre daha çok çalışıyor ve daha az ücret alıyor...

Bu nedenle, insanın ve ülkenin olumlu gelişimi için en büyük görevi üstlenen öğretmenlerin, çalışma koşulları, ekonomik sorunları zaman geçirilmeden iyileştirilmelidir.

Eğitim ve öğretim hizmetinde çalışan öğretmenlerin, diğer görevlilerin ekonomik ve sosyal sorunları saptanarak, çözüm yolları ortaya konulmalıdır. .

Eğitim yeniden bilimsel, çağdaş, laik, demokratik temellere oturtulmalıdır.            Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını zedeleyen, eğitimin kalitesini düşüren, AKP'nin ücretli, sözleşmeli öğretmenlik gibi uygulamaları kaldırılmalıdır.

Hepimizin bildiği gibi; son yıllarda eğitimin en büyük sorunlarından biri ATANAMAYAN ÖĞRETMENlerin durumudur. 300 bini aşkın öğretmen adayı, binlerce sınavdan sonra öğretmenlik diplomasıyla mezun olmakta; ancak onlara kadro yok, öğretmen olamazsınız denilmektedir. Mesleğini yapamayan bu çocuklarımızdan 23'ü canına kıymıştır. Diğerleri sokaklarda yaşam mücadelesi vermektedir.

Önceki Milli Eğitim Bakanı tarafından 12 Haziran seçimleri öncesinde ; 55 bin yeni öğretmen atayacaklarına dair verilen sözler Ömer Dinçer tarafından yok sayılmıştır. Bu sözler derhal yerine getirilmeli atanamayan öğretmenler sorunu ivedilikle çözülmelidir.

 

BİLGİNİN ÇAĞDAŞLIĞI ÖNCÜLERİ

AKP Zonguldak il Başkanı Hamdi Uçar, ''Toplumsal eğitimimiz ,çağdaş, ileri demokrasiye ulaşmamız ve dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almamızdaki temel faktörlerin mimarları  olan öğretmenlerimizin şahsında   büyük önderimiz Atatürk'e,''Başöğretmen'' ünvanının verilişinin  83.yıldönümü ve ,''Öğretmenler Günü''müzün 30.yıldönümünü en içten duygularla büyük bir sevinçle kutluyoruz dedi. Uçar sözlerine şöyle devam etti:

İnsanlık tarihinin en anlamlı  ve kutsal mesleğinin kahramanları  olduğunun bilinciyle bizleri bugünlere  ulaştıran,  geleceğin ülke yöneticileri olacak çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitmede hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimiz, onurumuzdur, gururumuzdur.  Bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, topluma  yol gösteren önder ve örnek insanlardır. Cumhuriyetimizi ve  Türk milletimizin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakarlıkta bulunmaya devam edecekler.Büyük Önder Atatürk;'ün, "Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir."  ve,''Hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasınki Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister''sözleriyle en önemli  gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir.

 

BİZE GERÇEĞİ ANLATIRLAR

DSP Kdz. Ereğli ilçe Yönetim Kurulu Üyesi Enis Kıran'ın açıklaması şöyle:Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı ve gençliğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temellerini oluşturan neferlerdir. Öğretmenler, yetiştirdikleri öğrencilere vatan sevgisinin, milli kültür ve şuurunun artırılmasında kıymetli birer timsal olmalarını sağlamada bir görev üstlenmişlerdir.Her zaman ve her şartta Cumhuriyetin kendilerine verdiği bu görev ve sorumluluklarının bilinci içinde hareket eden öğretmenlerimize milletimiz ayrı bir değer ve önem vermektedir. Öğretmenlik Kutsal bir meslektir. Sevgi dağıtıp içimizi aydınlatan öğretmenler bizi doğruya yöneltir, bilgili kişiler olmamız için yoğun çaba gösterirler. Dünyayı tanıtırlar. Bize gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatırlar. Doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlarlar. Bazen anne, bazen baba, bazen de kardeş ve arkadaş olurlar.Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Atatürk'ün yol göstericiliğinde geleceğimize yön veren, yetiştirdikleri kuşaklara çağdaşlaşma ve aydınlanma gayretlerinde önder olan;  Değerli Öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ kutluyoruz.

ÇEKİCİ MESLEK OLMALI

CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal öğretmenler için Cumhuriyet Türkiye'sinin aydınlanma devrimi ile elde edilen kazanımların ışığında çocuklarımızı ve gençlerimizi aydınlatan dedi. Kartal açıklamasına şöyle devam etti:

Ülkemizin her köşesinde büyük yurtseverlik örnekleri göstererek görev yapan, güzel yurdumuzun çağdaş, aydın, cefakar, onurlu insanları öğretmenlerimize sınırsız sevgi ve gönül borcu duyarak öğretmenler gününü kutluyoruz.

Eğitim aydınlığın yoludur. Bunu sağlamanın en önemli yolu ise öğretmene sahip çıkılması, öğretmenlik mesleğini yeniden saygın ve çekici bir meslek haline getirmekle olanaklıdır.

Bugün on binlerce öğretmen açığına rağmen yaklaşık 200 bin öğretmenin işsiz kalması, atanamaması sorunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

CHP'nin taşeron ve sözleşmeli çalışanları kadroya alacağı açıklamaları karşısında, AKP iktidarının sözleşmeli öğretmenleri kadroya almak zorunda kalması sorunu çözmeye yetmemiştir. Çok düşük ücretlerle, iş güvencesiz ücretli öğretmen çalıştırılması tüm hızıyla sürmektedir.

Ülkemizin öğretmensiz okul-okulsuz öğretmen gibi bir lüksü yoktur. Boş geçen bir sürü branş dersi öğretmen beklemektedir.

Çağdaş bir toplum olabilmenin ilk adımı öğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözülmesi ile mümkündür.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak; Ücretli öğretmenliğin kaldırılması, tüm öğretmenlerin kadroya alınması, işsiz öğretmen bırakılmaması, öğretmenlerin grevli-toplu sözleşmeli özgür  sendikal haklara kavuşması, eğitim politikalarının belirlenmesinde öğretmenlere söz hakkı verilmesi mücadelesinde öğretmenlerimizle birlikte olduğumuzu bir daha vurguluyoruz. Kdz.Ereğli öğretmen evinin bir an önce öğretmenlerimizin hizmetine sunulmasını bekliyoruz.

 

KUTSAL MESLEK

Alaplı Belediye Başkanı  Dr. Nevzat Çimenoğlu günün anlamını ise şu sözlerle ifade etti:

Eğitimin temel taşı olan öğretmenler, içinde bulundukları toplumun geleceğini belirleyici bir öneme sahiptirler. Bu nedenledir ki, dünyanın her ülkesinde öğretmenlik; çok değer verilen, çok saygı duyulan kutsal bir meslektir. Çünkü, her toplum geleceğini öğretmenlere emanet etmektedir.  

Bir çok mesleği hayatınızı idame ettirebilmek için yapabilirsiniz ancak öğretmenlik farklıdır; fedakarlığı, gönül vermeyi, işini sevmeyi, topluma örnek olmayı, topluma faydalı nesiller yetiştirebilmek için kendini geliştirmeyi gerektirir. Yani, bir çok meslek dalından farklı olarak öğretmen olmanın toplumsal sorumluluğu daha fazladır. Bu sorumlulukları yerine getirebilmeleri için de, onlara gereken imkanların sağlanması gerekir. Biz Alaplı Belediyesi olarak, öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda eğitim yapmalarına katkıda bulunabilmek için eğitim camiasına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz.