Kdz. Ereğli’nin kurtuluşunun 101. Yılına özel, Kdz. Ereğli Belediyesi özel bir şarkı hazırladı. 60 kişilik sanatçı ve gönüllü ekibin 6 aylık sürede hazırladığı ‘Sevgi, Barış, Dostluk İçin Söyle’ şarkısının galası Cehennemağzı Mağaraları’nda yapıldı.

Galaya, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, kent protokolü ve davetliler katıldı.

Gala öncesi düzenlenen kokteylde Kdz. Ereğli’deki 17 Yöresel dernek ve Kadın Gücü Kooperatifi’nin hazırladığı ikramlar sunuldu.

SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK İÇİN SÖYLE KLİBİ BEĞENİ ALDI

101’inci yıla özel hazırlanan Sevgi, Barış, Dostluk İçin Söyle’ şarkısının klibi katılımcıların yoğun beğenisini aldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendisinin de bir bölümünü seslendirdiği şarkıyı sanatçı ve gönüllülerle birlikte sahnede tekrar söyledi.

Başkan Posbıyık, klibin hazırlanmasının 6 ay sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

“Muhteşem bir atmosferdeyiz. Herkül’ün üç başlı köpek Kerberus’u yendiği yer burası… Hıristiyanlığın ilk ibadet merkezlerinden… Aynı zamanda önemli bir turizm noktası… Biz bu büyülü ortamda bugüne kadar pek çok etkinlik ve konser gerçekleştirdik. Hepsi de hafızalarda unutulmaz izler bıraktı.

Bugün de yine çok güzel bir projenin sunumu için burada birlikteyiz.

Arkadaşlarımız 60 kişilik sanatçı ve gönüllü ekiple uzun zamandır hummalı bir çalışma sürdürüyor. Ereğli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya koyan “SEVGİ, BARIŞ VE DOSTLUK İÇİN SÖYLE” Projesi’ni burada gururla paylaşıyoruz.

Stüdyo çalışmaları yaklaşık 6 ay sürdü. Belediyemizin alt katında SBD TV için kurduğumuz stüdyo bu klibin de mekanı oldu. Hafta sonları, gece gündüz arkadaşlarımız mesai saati demeden sevgiyle bu çalışmayı sürdürdüler. Bütün birimlerimiz destek oldu. Ereğli’deki pek çok müzisyen bu çalışmaya gönüllü katkı yaptı. Öğretmenler, öğrenciler, belediye çalışanları arasında müzikle ilgilenenler bu çalışmanın parçası oldu. Projenin, kolektif bir çalışmanın ürünü olması ayrıca memnuniyet verici. Katkı verenlerin hepsine tek tek teşekkür ediyorum.

Stüdyo çalışmaları ardından Ereğlimiz için önemli tarihi, kültürel ve turistik yerlerde klip için çekimler yapıldı. 7 dakikalık bu güzel klip ortaya çıktı. Bunu sosyal medya mecralarında yaygınlaştırarak Ereğli’mizin tanıtımına büyük fayda sağlayacağımıza inanıyorum.

Bu çalışma bir amaç doğrultusunda bir araya gelindiğinde nelerin başarılabileceğinin çok güzel bir örneği oldu. Umarım bu proje, kurmayı planladığımız belediye orkestrasının ve bandosunun temelini oluşturur.

Emeği geçen arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Özellikle Orkun Dinçel, Serkan Yılmaz, Volkan Yılmaz ve Hatice Durak Avşar bu konuda öncü rol üstlendi ve koordinasyonu sağladı.

İşte, Kaletepe’den Çeştepe’ye, Ölüce Feneri’nden, Cehennem ağzı Magarası’na, Alemdar Gemisi’nden Bizans Kilisesi’ne kadar Ereğli’yi Ereğli yapan pek çok zenginliğimiz müziğin birleştirici ve etkili diliyle buluştu. Hayatımızdan müzik eksik olmasın. Sevgiyle kalın.”

VALİ TUTULMAZ: EREĞLİ’NİN KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada Ereğli’nin kurtuluş gününü kutladı.

Tutulmaz şunları söyledi:

“Güzel bir günün, güzel bir akşamında güzel bir mekanda bir aradayız. Kurtuluşunun 101. Yılı nedeniyle Ereğli’ye geldim. Belediyenin düzenlediği çeşitli etkinliklerle 101 yıl önceki kahramanlığı, büyüklerimizin gösterdiği gayreti, çabayı, başarıyı kutluyoruz. 101 yıl önceki ortamı tekrar yaşamamak için bizlere düşenleri yapmalıyız. Zor bir coğrafyadayız. İyi çalışmazsak, üretmezsek gelecekte de benzer sıkıntıları yaşayabiliriz. Sevgili başkanımızın söylediği Sevgi, Barış, Dostluğu içimizde sağlamalıyız, eylemde gerçekleştirmeliyiz. Sevgi ve kardeşliğimize büyük ihtiyacımız var. Millet olarak bizden başka bizim dostumuz olmadığını bilerek kendi içimizde birlik olmalıyız.

-ZONGULDAK’A GELMEMEK BİR EKSİKLİK HİSSEDİLECEK-

Bu tür etkinlikleri turizmin bir parçası olarak algılamamız gerekiyor. İlçeleri ve beldeleriyle Zonguldak yeni turizmin gözdesi olma yolunda ilerliyor. Çok değerli potansiyeller var. Yeşilin her tonuyla, doğal güzelliklerin her tonuyla, şelaleleriyle, kanyonlarıyla İstanbul ve Ankara gibi metropollere yakınlığıyla çok iyi bir potansiyel var. Başka illerde bulunmayan bir endüstri mirasımız var. Doğal ve kültürel özelliklerinin yanında kendine has güzellikleriyle turizmi geliştirme imkanına sahibiz. Turizm sadece kamu eliyle yürütülecek bir iş değil. Özel sektörün de bu işin içinde olması lazım. Turizmde artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Biz de yarışabilmek için diğer yerlerden ayıran özelliklerimizi ön plana çıkartmalıyız. İlde ‘Turizm Tanıtım Ofisi’ni oluşturduk. Sonuçlarını önümüzdeki dönemde almaya başlayacağız. Her beldesi, ilçesi, merkeziyle turizmin önemli yerlerinden biri haline getireceğiz ilimizi. Bundan şüpheniz olmasın. Yaptığımız çalışmalarla, yapılacak çalışmalarla Zonguldak’a gelmemek bir eksiklik hissedilecek.

-PİYALE PAŞA KONAĞI 2,5 MİLYONA İHALE EDİLECEK-

Bundan en fazla faydayı sağlayacak olan Kdz. Ereğli ilçemizdir. Piyale Paşa Konağı’nı gezdik. Sayın Başkanımız talep etti, biz de hemen gereğini yaptık. 2,5 milyonluk bir ihaleye hemen 13 Temmuz’da çıkıyoruz, onun da bilgisini buradan veriyorum. Başta belediye başkanımız Halil Posbıyık’ı tebrik ediyorum. Güzel etkinlikler, açılışlar ve ziyaretler yaptık. Kaymakam beyi de tebrik ediyorum. Birlikte el ele vererek bu hizmetler yürüyor. Garnizon Komutanımıza da Piyale Paşa Konağı’nı turizmin hizmetine verdiği için teşekkür ediyorum. Ereğli’ye elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Daha yeni tren yolunun yürüyüş yoluna çevrilmesi için Kaymakamlığımıza gerekli desteği yaptık. Kdz. Ereğli’nin yanındayız. Ereğli’nin kurtuluşunun 101. Yılını tekrar kutluyorum.”