Kdz.Ereğli’nin kurtuluşunun 91. yılı ilçe genelinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Aynı günün akşamı ise Osmanlı Çileği Kültür Festivali gerçekleştirilecek.

 

18 Haziran Kdz.Ereğli’nin kurtuluşunun 91. yılı kutlama programı açıklandı. 18 Haziran Cumartesi günü ilk tören Atatürk Anıtı önünde saat 09.30’da çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Kaymakam, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı ile Belediye Başkanının Alemdar Gemisi’nde tebrikleri kabulünün ardından Kore Gazilerinin eşlerine Kore Muharip Gaziler Derneğince gönderilen madalyalar takdim edilecek. Geçit töreni ise Devrim Bulvarında saat 10.30’da başlayacak. Kaymakam beraberinde Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ile halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayacak. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kdz.Ereğli Belediye Başkanı günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirecek. Ticaret Lisesi öğrencilerinden Yasemin Yıldırım’ın Kutsal Kıvrak’ın, “Kurtuluşta Ereğli Türküsü” adlı şiirini okumasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verilecek. Ereğli Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından tören geçişi yapılacak.

 

OSMANLI ÇİLEĞİ FESTİVALİ

18 Haziran 2011 Cumartesi günü saat 18.00’de Halk Eğitim Merkezi Resim Sergisi Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Salonunda açılışı ile başlayacak. 18.30’da festival açılışı ve Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği tarafından düzenlenen, çilekli pasta, en güzel çilek ve bilgi yarışmasında dereceye girenler açıklanıp ödülleri verilecek. Saat 19.00’da folklor ve dans gösterileri Belediye Folklor grubu tarafından gerçekleştirilecek. Saat 20.00’de Ereğli Coast hiphop grubunun konserinin ardından Yusuf Güney sahne alacak ve ardından havai fişek gösterileri ile son adım atılacak.