Ak Parti Kandilli Beldesi Kurucu Teşkilat Başkanı ve 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Ak Parti’den Kandilli Belediye Başkan aday adaylarından Yusuf Uzun, yerel seçimlerdeki aday belirleme sürecini değerlendirdi Kandilli’de seçim ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

GENEL MERKEZE YAZIŞMALAR

30 Mart yerel seçimlerinin geçmesinin ardından beldelerde seçim kaybetmenin yakınlarının devam ettiğini belirten Uzun, yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Aldığımız duyumlara göre Kandilli’den söz edersek aday adaylarının gösterilen adaya çalışmadığını Ankara’ya genel merkeze kadar yazışmalar yapıldığı bunu yazanlar gerçekleri niçin yazmadıklarını bilmek isteriz. Hata üzerine hatalar yapıldı. Aday gösterirken diğerler aday adaylarının görüşü ve desteği istenmeliydi. Aday adaylarına muhalefet gibi davranıldı, hiçbirine gidilip destek istenmedi.

 

“ONLARIN SEÇMENİ KİME OY VERDİ?”

Beldeler küçük yerlerdir, herhalde halkın istediği adaylar gösterilmeliydi. Kandilli’nin adayı nasıl gösterildiğini bir toplantıda bir kurmayı açıkladı, ayrıntılarıyla temayül yoklamalarının hikaye olduğu anlaşıldı. Ortaya çok konuşulması gereken bir laf atıldı, 6 aday adayından birine yüzde 46 oy çıktığı belirtildi. İnanılır gibi değil, sandıkta yüzde 25 çıktı, yüzde 30 çıksa seçim rahat alınırdı. Bu temayüldeki seçmen nereye oy verdi? Diğer beş aday adayı da Ak Partiliydi, onların seçmeni kime oy verdi? Genel seçimlerde yüzde 55 oy alınırken belediye seçiminde yüzde yirmibeş alınmasının faturasını kimse seçmene ve aday adaylarına kesmesin. Aday 2009 seçimlerinde de aday adayı idi. Gösterilmeyince o ne kadar Ak Partili olduğunu sorgulasın, bu seçimde Ak Partililer ondan kat kat Ak Partiliydi.

 

“KANDİLLİ YOLUNA BİRİLERİ ENGEL OLDU”

Seçim çok rahat alınırdı eski İl Başkanımız Celil Uzun üç dört kere getirseydiniz Kandilli’nin Gökçelerin ona Köseağzından açılan yeni yolun mimarı olduğu için vefa borcu vardır. 2009-2011 arası yola hiç ödenek çıkartılmadı birileri engel oldu. 12 Haziran 2011 genel seçim esnasında bölge vekilimiz Ercan Candan beyle görüşerek ilk işleri bu yaptırma sözü verdi ve seçimin hemen ardından ilk iş olarak sözünü tuttu ve yolu yaptırdı. Halkımız ona vefa borçludur.

 

“KAPI ÇERÇEVEYİ VATANDAŞ SÖKÜYOR”

Beldemizden göçü önlemek için buradan alınan Sağlık Meslek Lisesi binası alt tarafındaki binalar çürümeye başladı. Kapı çerçevesini vatandaş söküp alıyor, buralar değerlendirilmeli. Her iki kişini biri Ak Partili seçmendir herkes kendini sorgulasın, nerde hata yapılmış kimler yapmış çok net açıktır, faturayı bizlere Ak Partili seçmene kesemezsiniz, iki buçuk yıldır bir zat kendim Ankara’da çalmadık kapı bırakmayıp 112 Ambulans nokta siyasilerimiz vekillerimizin yardımıyla Kandilli’ye kazandırdık. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş kamp krizi geçirdi geç kalındığı için de yaşamını yitirdi, 112 acil noktaya uygun görülen yeni kuyu mevkisindeki binanın eksiğini orayı uygun görenler yaptırsın veya Kandilli Aile Hekimliği bitişiğinde uygun hazır yerimiz var orayı hemen hazırlayabiliriz. İlgililerden yetkililerden siyasilerden olumlu yapıcı cevap halk olarak bekliyoruz. Kandilli’ye seçim zamanı değil her zaman sahip çıkalım, bir yüksek okul kazandıralım eski demiryolundan kolay yol yapılabilir. Gündemde olan Balı Mahallesindeki yeni hastaneye yol projesi hizmete sokulmalıdır”

 

 

(Haber Merkezi)