İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısında 2014-2015 futbol sezonu boyunca alınan ve alınacak güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı.

 

Kdz.Ereğli İlçe Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Kaymakam İbrahim Çay Başkanlığında, Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ilçe genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması mevcut tedbirlerin yanı sıra yeni önlemlere ilişkin çeşitli gündem maddelerinin bulunduğunu söyledi.

 

KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLEN KARARLAR

Komisyonda görüşülen gündem maddeleri ise şu şekilde: 2014-2015 futbol sezonu boyunca ilçe genelinde yapılacak müsabakalarda alınacak güvenlik tedbirleri ve alınan tedbirleri Kdz.Ereğli Belediye Spor kulübünün kendi sahasında yapacağı müsabakalarda müsabaka esnasında görevli kolluk kuvveti amirinin belirleyeceği noktalarda yeterli sayıda silahsız özel güvenlik görevlisi görevlendirilmesinin görüşülmesi. İlçede yapılacak olan müsabakalar esnasında beklenmedik olaylara müdahale edilmesi can ve mal kaybının yaşanmaması için yeteri sayıda ambulans ve itfaiye aracının personeli ile birlikte spor alanında hazır edilmesinin görüşülmesi. Müsabakalar öncesi, esnası ve sonrasında spor alanlarına sokulması yasak olan maddelerin seyyar olarak stad çevresinde, tribünde satılmasını ve dağıtılmasını önlemek amacıyla yeteri kadar sayıda zabıta görevlilerinin müsabaka öncesinde müsabaka bitimine kadar görevlendirilmesinin görüşülmesi. Ereğli Belediye Spor Kulübünün deplasmanda yapacağı karşılaşmalar öncesi kulüp yetkililerinin gidecekleri il ve ilçelerdeki alınacak emniyet tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla gittikleri yeri tarihini saatini gidecekleri araç plakasını ve deplasmana giden seyirci sayısını yazılı olarak İlçe Emniyet müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliğine bildirilmesinin görüşülmesi, şeref tribününe alınacak olan kişilerin ve oturma düzeninin mevzuat çerçevesinde spor kulüpleri tarafından belirlenmesi ve başka kişilerin şeref tribününe girmelerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması görüşülmesi.

 

KATILIMCILAR

Komisyon Toplantısına Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli J.Kd.Bçvş. Murat Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr.Zehra Demirbaş, İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Sorumlusu Recep Baltacı, Zonguldak Ereğlispor Kulübü Kaan Kocaman, Bayatspor Kulübü Başkanı Recep Civelek, Akınspor Kulübü Yöneticisi Reşat Pala, Ereğli Kepezspor Kulübü Levent Özçelik, Ereğli Belediyespor Kulübü Ayhan Atay, Deniz Koca katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)