22 Nisan 1992 tarihinde kurulan ve 20. yayın yılını kutlayan gazeteniz Önder’in personeli önceki akşam Doğa Balıkçılık’ta akşam yemeğinde bir araya geldi. Gazete İmtiyaz Sahibi Celal Bozkuş, gazete personelinin yanı sıra köşe yazarlarından Fazilet Öztürk, Denge Dergisi Sahibi Meryem Akgün, Patron Dergisi ve Son Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aysun Doruk, Halkın Sesi Gazetesi Sayfa Editörü Aydın Arslanyılmaz’da katıldı.
Gazeteniz Önder’in imtiyaz sahibi Celal Bozkuş konuşmasında, “4-5 Kişi ile çalışırken bir anda baktık ki 20 kişiyi geçen bir aile olduk. Başta Fazilet Öztürk olmak üzere Zonguldak’tan gelen misafirlerimize, Ereğli’de çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. İnşallah seneye mevcut sayımızı artırırız, 25. yılda tüm Ereğli ve Zonguldak’ı içeren bir gece yapmak hedefindeyiz” dedi.
Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ve Sayfa Editörü Derya Tetik’de Önder Gazetesi’nde çok şey öğrendiklerini, ilk günkü heyecan ile çalıştıklarını söylediler.
Genel Yayın Yönetmeni Emrah Bozkuş, “Önder Gazetesi ailesine teşekkür ediyorum beni böyle bir göreve atadıkları için. İnşallah geleceğe de aynı yönde devam edeceğiz” Gazetemiz hukukçusu Dilara Bozkuş Uzun’da geceye katılanlara teşekkür etti.
Köşe Yazarı Fazilet Öztürk konuşmasında, “Sevgili Önder çalışanları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Önder’in 20. doğum gününü kutlamak için bulunuyoruz. Eyüp Bektaş, “Anılarla Dolu” duygu yüklü “Özgerçek” isimli köşe yazısı ile okuyucuya sesleniyor. Birkaç cümlesini tekrarlamak istiyorum, “Önder’i anlatmaya gerek yok, geride kalan yılların dili olsa da bir konuşabilse, yaşananları. Onca yıl içerisinde emek dolu günleri haftaları, ayları size anlatsak kolay olmayacak kolay. Önder bebeklikten, çocukluğa, gençliğe uzanırken elbette çalışanların emeği ile büyüdü. O emektir ki alınteridir, mücadeledir, yürektir. O alın teridir ki üretir. O üretim heyecandır ki gündemin oluşmasında disiplindir, sevgidir, böyle aşıldı onca yıllar” Sayın Bektaş sevgi ile yoğurup büyük emek ile yaşatılmaya çalışılan Önder’i böyle anlatıyor. Gerçek şudur ki düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlandığı şu süreçte gazetecilik yapmak çok zor. Bu günlerde aşılır sevgili Önder Gazetesi çalışanları. Çalışanları da kutluyorum. Basın özgürlüğünün güvenceye alındığı nice yıllara özgürce düşünüp, yazanabildiğiniz yıllar sizin olsun”
Zonguldak Büro Temsilcisi Ahmet Öztürk, “Önder’de 17 yıldır çalışıyorum. Bu aileye girdikten sonra kendimi hep genç gördük. Önder’de aile yapısı çok farklı bir şey. Önder’de uzun süre kalmamın nedeni bana verdikleri değerdir”
Köşe Yazarı Eyüp Bektaş, “Gazetemiz sahibi Celal Bozkuş’a teşekkür ediyorum. Yayın politikasına karışmamaktadır. Sansürü dışarıdan yaşıyoruz ama oto sansür içerdendir. Ben geleli 16 yıl oldu, başarı bu oto sansürü yaşamamızdan kaynaklanmıştır. Özgür basın olabilme yolunda büyük aşamalar kat ettik” sözleri ile düşüncelerini açıkladılar.
Gece geç saatlere kadar devam etti.

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Celal Bozkuş, Zonguldak Büro Şefimiz Ahmet Öztürk ve diğer konuklarla sohbet ederken gazetecilik mesleğinde en önemli olayın otosansür olduğunu belirterek, Önder’in bu konuda özgür olduğunu söyledi.

Av. Dilara Bozkuş Uzun, Celal Bozkuş’un eşi Aynur Bozkuş, Fazilet Öztürk, Elif ve Sibel Bektaş Önder’in 20. Yayın yılına girmenin mutluluğunu paylaşmanın güzelliğinde buluştular.

Bozkuş ile köşe yazarlarımızdan Eyüp Bektaş, Önder’in dolu dolu geçen 19. yılını birlikte yaşadılar.

Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Emrah Bozkuş; Mali Müşavirimiz Serdar Uzun ile Hukukçumuz Dilara Bozkuş Uzun’a gazetenin önümüzdeki süreçteki atılımlarını anlattı.

Sayfa editörümüz Derya Tetik ile Eşi İhsan Tetik gecenin coşkusunu doyasıya yaşadılar.