Eğitim Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği KEY ödemeleriyle ilgili olarak örnek itiraz dilekçesi hazırlandığını açıkladı.

Eğitim Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği tarafından Genel Sekreter Mehmet Bozgeyik'in görderdiği yazılı açıklama basına dağıtıldı. Açıklamada, "Bilindiği üzere 21 Mart 2010 tarih ve 27528 sayılı Resmi Gazetede (mükerrer) 5939 Sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve 7.1.2010 Tarihli ve 27455 Sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Hükümlerine Göre Tespit Edilen Hak Sahipleri Listesi yayımlanmıştır" vurgusu yapılarak itirazlarla ilgili şu bilgiler veriliyor.
 "Listede ismi yer almayanların ya da halen meblağı eksik görünenlerin olduğu tespit edilmiştir. Bu durumda olanlar ya çalıştıkları kurumlara yapacakları itiraz dilekçelerinin akibetini ve 2011 yılının Mart ayına kadar üç aylık periyotlarla yayınlanacak yeni listeleri bekleyecekler ve son listenin yayımlanması ile halen hak ettiği miktarı alamazlar ise konuyu yargıya taşıyacaklardır.
Ya da bu süreci beklemeyip, ekte sunduğumuz başvuru dilekçesini Başbakanlık TOKİ EGYO'na göndererek KEY ödemelerini isteyecek ve bu başvurularına cevap aldıkları ya da 60 gün içinde hiç cevap alamazlarsa bunu zımni red sayıp, 60. günün bitiminden itibaren başlayacak 60 günlük dava açma süresi içinde  hiç ödenmeyen ya da eksik ödenen meblağın ödenmesi talebiyle Başbakanlık TOKİ EGYO'na tam yargı davası açacaklardır. Dava dilekçesi örneği web sitemizde yayınlanacaktır.
İkinci seçeneği tercih ederek dava açanların, üçer aylık periyotlarla açıklanan listelerde adları olması durumunda, açtıkları dava konusuz kalacaktır.  Davanın konusuz kalması durumunda masrafların davanın açılmasına neden olan idareye yükletilmesi gerekir. Ancak bazı durumlarda aksi yönde kararlar da mevcuttur. Örneğin tasarrufu teşvik fonlarının ödendiği süreçte açılan davalarda, dava sayısının çok olması nedeniyle, mahkemeler hazineyi yükten kurtarmak amacıyla dava masraflarının davacı üzerinde bırakılması yönünde kararlar vermiştir.
Başvuru yapıp 60 günün sonunda dava açmak ya da itiraz edip yayınlanacak diğer listeleri beklemek yönündeki bu iki seçenekten hangisini tercih edecekleri üyelerimize bırakılmıştır."