Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Karabük İşletme Müdürlüğünce, "Sizinde Bir Kuş Yuvanız Olsun" sloganıyla çocukların boyadığı 100 adet kuş yuvası Dikmen Orman İşletme Şefliği Hanköy mevksii ormanlık alanlardaki ağaçlara asıldığı bildirildi.

 

"Amacımız ormanları korumak ve çocuklarımıza orman sevgisini aşılamak" sloganı ile hareket eden edilirken, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ormanlarımıza zarar veren böceklerin artışını önlemek amacıyla biyolojik mücadele kapsamında zararlı böcek ile beslenen böcekçil kuşları korumak ve çoğalmalarına yardımcı olmak için kuşlara uygun özelliklerde ahşap kuş yuvaları yaptırıyoruz.

 


Amacımız beslenme ve barınmada zorluk yaşayan, zararlı böcekleri yiyerek beslenen kuş türlerinin yaşamaları sağlanarak çoğalmalarını sağlamaktır. Çocuklarımızı da bu faaliyetimize dahil ederek hem ormanlarımızın korunması ve çoğaltılması hem de geleceğimiz olan çocuklarımıza orman sevgisini ve bilincini aşılamak istiyoruz.

 


Bu faaliyetimiz diğer işletme müdürlüklerimizde de devam edecektir.” dedi. Bu sene ilk defa insan sağlığına zarar vermeyen ve kuşları hiçbir şeklide etkilemeyen su bazlı boya ile boyatılan kuş yuvaları ağaçlarda rengarenk görüntü sergiledi. Çocukların özenerek boyadığı kuş yuvalarına isimlerini de yazmaları gözlerden kaçmadı.