Kdz. Ereğli Belediyesi'nin ilçe merkezindeki terminal alanında bulunan 2758 metre kare arsasının satılaşa çıkarılması bazı CHP ve AKP'li meclis üyelerinin tepkisine  neden oldu. Şubat toplantısında gündeme ek olarak sunulan satışın oldu bittiye getirildiğini öne süren üyeler ile Belediye Başkanı arasında sert tartışmalar yaşandı.

Şubat toplantısında arsa satışına onay vermediklerini, tutanaklarda ise oy vermiş gibi gözüktüklerini belirten AKP'li üyeler kamera kayıtlarının incelenmesini isterken, CHP'li 4 muhalif üye ise Zengin belediye olmakla övündüğümüz Kdz. Ereğli Belediyesi'nin taşınmazlarının hangi gerekçe ile satılmasının izahını anlamakta güçlük çekmekteyiz sözleriyle karara itiraz ettiler.

 

Kdz. Ereğli'de gündemde mevcut terminal alanında bulunan 2758 metre karelik belediye arsanın satışa çıkarılması için meclisten alınan yetki tartışılıyor. Şubat ayı Belediye Meclis toplantısında gündeme ek madde olarak Belediye Başkanı tarafından sunulan önergenin oy  çokluğu ile kabul edildiğini öne sürerek, önceki meclis toplantısının tutanaklarına oybirliği olarak geçmesine itiraz eden AKP'li üyeler ısrarla bu kararın düzeltilmesini isterken, bazı kararların sehven alınarak yeniden meclis gündemine getirilmesini de örnek gösterdiler.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Mart ayı meclis toplantısı uzun tartışmalara neden oldu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık açış konuşmasında uzun uzun Erdemir'in hazırladığı rapordan bahsetmesi ve Alman Yatırımcıların aldıkları yatırım kararını anlatmasında, Suriyeli sığınmacılar için yapılacak konteynırların bu firma tarafından yapılabileceğini söyledi.

Gündem maddelerine geçildiğinde ise; Belediyenin terminalin bulunduğu Müftü Mahallesine bağlı alandaki 2758 metre kare arsanın satışı ile ilgili tartışmalar öne çıktı. Bu konuda söz alan AKP'li meclis üyesi Yusuf Kalay, Şubat ayındaki meclis toplantısında ek gündem maddesi olarak getirilen bu teklifin ada ve parsel üzerinde herhangi bir bilgilendirme yapılmadan karar altına alındığını belirterek, bu karara evet oyu vermemelerine rağmen, kararın oybirliği ile alındığının tutanaklara geçmesini eleştirip düzeltilmesini isteyen önerge verdi.

CHP'li Meclis üyesi Halil Bozkuş'un da bu konuda verdiği önergeyi eleştiren Posbıyık, meclis üyelerinin ada ve parseli bilmeleri gerektiğini ifade etti. Bozkuş'un dışında, A. Kadir Sözer, Hasan Pınarcık ve Fevzi Ekşi'nin de imzaladığı ve gündeme alınmasının istendiği önerge şöyle:

ENDİŞE TAŞIYORUZ

'06.02.2013 tarihinde yapılmış olan meclis toplantısında Kdz. Ereğli Belediyesine ait Müftü Mahallesinde bulunan taşınmazın satılması maddesinde satılma kararı verilen arsanın yer ve konumu aydınlatıcı bilgilendirme yapılmadan artık parsel satışı gibi gösterilip aynı gün ek madde şeklinde Meclise getirilmiş gerekli açıklamalarda bulunulmamıştır.

Adı geçen taşınmaz araştırıldığında Pafta:7, Ada: 405, Parsel: 993 olup 2758 m2 olan mevcut terminal yanı, Halk Otobüslerinin bulunduğu durak arasının olduğu tespit edilmiştir.

Aşağıda imzası bulunan bizler meclis üyesi olarak bu arsanın satılmasının Kdz. Ereğli'nin imarı ile ilgili yapılaşma açısından sıkıntılara sokacağı endişelerini taşımaktayız.

Her zaman zengin belediye olmakla övündüğümüz Kdz. Ereğli Belediyesi'nin taşınmazlarının hangi gerekçe ile teker teker satılmasının izahını anlamakta güçlük çekmekteyiz.

Kdz. Ereğli Kent Merkezinde olan ve değeri para ile asla ölçülemeyecek yer olan bu arsanın satılması ile ilgili mecliste alınmış olan satış kararının iptali için meclis gündemine ek gündem maddesi olarak ilave edilmesini rica ederiz.'

3 AKP meclis üyesinin destek verdiği önerge 7 oyda kalıp gündeme alınmaz iken, adı geçen arsa satışı ile ilgili bir çok spekülasyonlar yapılmaya başlandı.

Daha sonra gazetemiz merkezini ziyaret eden CHP'li , A. Kadir Sözer, Hasan Pınarcık ve Fevzi Ekşi bu arsa satışının Şubat ayı toplantısında ek gündem maddesi olarak getirilmesini ve satılacak olan arsanın plan üzerinde gösterilmeden karar altına alınmasının doğru olmadığına dikkat çekerek, ilçe halkını gelişmelerden haberdar etme sorumluluklarını yerine getirdiler.

DİSİPLİN KURULU İMASI

Bu önergenin verilmesi üzerine CHP'nin grup kararı bulunduğunu ve bu karara uymayanların da disiplin kuruluna sevki konusunda ilçe yönetiminin sorumluluğunun bulunduğunu ifade eden Posbıyık'a meclis üyelerinden Halil Bozkuş konuyu grup toplantısında gündeme getirdiğini ve bu konuda kuşku taşıdığını belirtti.